Persoonlijke uitvaart in aula steeds populairder
Persoonlijke uitvaart in aula steeds populairder

Steeds meer mensen kiezen voor een persoonlijke uitvaart in de aula van een uitvaartcentrum of crematorium. Slechts 40% kiest nog voor een traditionele christelijke uitvaart in een kerk.

Meer uitvaarten in aula

60% van de Vlamingen kiest ervoor de uitvaart niet in de kerk, maar in de aula plaats te laten vinden. De populariteit van deze uitvaartlocatie is onder andere te danken aan het steeds persoonlijker worden van de uitvaart. Ook kiest men steeds vaker voor een intieme bijeenkomst in plaats van een uitvaartmis in de kerk. Een aula staat bovendien open voor mensen van iedere religieuze stroming.

Landelijke verschillen

In West-Vlaanderen kiest men vaker voor de aula dan in Oost-Vlaanderen. Met ruim 70% van de uitvaarten is de aula daar de meest gekozen optie, tegenover 55% in Oost-Vlaanderen. In Oost-Vlaanderen stijgt het aantal uitvaarten buiten de kerk echter zeer snel. Naar verwachting zal het percentage landelijk alleen maar stijgen.

Ontkerkelijking

De vraag naar een persoonlijke uitvaart groeit de laatste decennia sterk. Dit komt met name door de ontkerkelijking van de samenleving. Het accent van de uitvaart is in de loop der jaren verschoven naar de overledene. Niet het geloof staat centraal, maar het afscheid nemen van de overleden dierbare. Steeds vaker is de uitvaart een viering van het leven waarbij het leven na de dood of de zielenheil van de overledene minder op de voorgrond staat.

Christelijke elementen

Dat de kerk als uitvaartlocatie wordt losgelaten, betekent niet dat het geloof helemaal geen rol speelt bij de verzorging van een uitvaart. Ook in de aula is het mogelijk om de uitvaart christelijke symbolen en rituelen mee te geven. Er is echter vaak geen sprake van een vast protocol waardoor de uitvaart naast christelijk ook heel persoonlijk wordt. Zo kiezen ook steeds meer christenen voor een uitvaart buiten de kerk.

Een persoonlijke uitvaart verzekeren

Doordat een persoonlijke uitvaart wordt vormgegeven aan de hand van de uitvaartwensen van de overledene en de nabestaanden, kunnen de kosten sterk verschillen. Veel mensen schatten deze kosten te laag in. Door te kiezen voor een passende uitvaartverzekering weet u zeker dat uw persoonlijke uitvaartwensen volledig gefinancierd kunnen worden. Verzeker u nu al tegen de stijgende kosten van later en kies voor een uitvaartverzekering.

Vraag vrijblijvend informatie

Had u graag eens willen weten hoeveel in uw geval de maandelijkse premie zou bedragen en wenst u hierover meer informatie te ontvangen? Stuur ons dan een bericht KLIK HIER of contacteer ons op onderstaand telefoonnummer.Wij voorzien u graag van een uitleg op maat. Ook mogelijk tijdens de avonduren!


Wees voorbereid, nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar ook aan uw dierbaren. Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.
                                                                                  KLIK HIER

Liever een persoonlijke uitleg? Bel gerust, wij zijn elke dag bereikbaar tot 20:00 uur.

Tel 0471 72 73 24

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.