Bloemen voor begrafenis of crematieBloemen voor begrafenis of crematie

We geven bloemen voor verschillende gelegenheden en tradities. Ondanks het feit dat bloemen staan voor leven en groei kunnen ze vaak niet worden gemist op een uitvaart. Dit komt omdat mensen met bloemen vaak een gevoel van medeleven en respect kunnen uiten.

Er zijn geen officiële etiketten die zich uitspreken over welke bloemen gepast zijn voor een uitvaart en welke niet. Toch bestaan er enkele onuitgesproken regels.

Bij de bloemschikking voor een begrafenis of crematie zijn er in het algemeen vier mogelijkheden: een rouwboeket, rouwstuk, rouwkrans of een biedermeijer. Maar niet alleen de bloemschikking, ook de kleur en de soort bloem is belangrijk.

Opvallende en bijzondere bloemen kunnen beter achterwegen gelaten worden, tenzij deze bloemen een speciale betekenis hebben. Met rode of witte rozen, orchideeën, anjers of veldbloemen zal je niets verkeerd doen. Deze bloemen worden namelijk vaak gekozen voor een uitvaart. Als je het boeket net iets persoonlijker wilt maken kan je de betekenis van de bloemen achterhalen om zo een unieke combinatie samen te stellen.

Soms is het zo dat de nabestaanden een bepaalde voorkeur hebben meegedeeld. Het kan zijn dat ze liever niet hebben dat er bloemen worden afgegeven. Soms hebben ze ook een voorkeur voor een specifieke bloemsoort of kleur.

In geval van twijfel kan je steeds in je achterhoofd houden dat een witte roos of witte lelie de meest veilige keuze is. Voor meer informatie kunt u natuurlijk terecht bij uw uitvaartcentrum of een gespecialiseerde bloemist.

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.