Wanneer heeft u recht op een vrije dag bij een begrafenis?


Wanneer heeft u recht op een vrije dag bij een begrafenis?

De regeling met betrekking tot rouwverlof valt onder het klein verlet. Het aantal dagen betaald verlof waar u recht op heeft zijn afhankelijk van de verwantschap met de overledene. 

Bij het overlijden van een echtgenoot, kind, (schoon)vader of (schoon)moeder heeft u recht op drie dagen verlof. U heeft recht op twee dagen verlof wanneer het gaat om een overlijden van (schoon)broer, (schoon)zus, (over)grootvader, (over)grootmoeder, (achter)kleinkind, schoonzoon of schoondochter die op moment van overlijden bij u inwoont. Deze twee of drie dagen kunnen opgenomen worden vanaf de periode die begint met de dag van overlijden en eindigt met de dag van de begrafenis.

Opmerkelijk is dat u slechts één dag betaald verlof heeft, op de dag van de begrafenis, als het gaat om een overlijden van (schoon)broer, (schoon)zus, (over)grootvader, (over)grootmoeder, (achter)kleinkind, schoonzoon of schoondochter die op moment van overlijden niet bij u inwoont.

Als u tewerkgesteld bent in de openbare sector zijn er andere regels van toepassing. Vaak worden er ook gunstigere bepalingen opgemaakt binnen de onderneming of de sector. Wij raden u aan zich vooraf goed te informeren over de afgesproken regels en ook uw arbeidsovereenkomst te raadplegen.

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.