Sparen geen voordelig alternatief voor de uitvaartverzekeringSparen geen voordelig alternatief voor de uitvaartverzekering

Veel mensen zien sparen voor de uitvaart als een financieel voordelig alternatief voor een uitvaartverzekering. Aan deze gedachte liggen echter een aantal onjuiste aannames ten grondslag. Wie enkel spaart, loopt het risico zijn nabestaanden alsnog te belasten met de kosten van de uitvaart.

Onvoldoende kapitaalopbouw

Geen mens weet wanneer hij zal sterven. Het is daarom goed mogelijk dat u onvoldoende tijd heeft om voldoende kapitaal op te bouwen. Bij een uitvaartverzekering betaalt u maandelijks een premie waarmee kapitaal wordt opgebouwd. De uitvaartverzekeraar keert echter altijd het volledige verzekeringsbedrag uit, ook wanneer u sterft tijdens de premielooptijd. U bent dus altijd verzekerd van een volledige vergoeding van uw uitvaart.

Geld niet direct beschikbaar

Geld dat apart staat op een spaarrekening is niet altijd direct beschikbaar voor uw nabestaanden. Er gaan vaak maanden overheen voordat het geldbedrag als onderdeel van de erfenis vrij komt. Uw nabestaanden zullen de kosten van uw uitvaart daarom in de meeste gevallen eerst zelf moeten betalen, en dat is nu juist een situatie die u wilde voorkomen. Een uitvaartverzekering wordt altijd direct uitgekeerd.

Ongunstige spaarrentes

Veel mensen denken dat een uitvaartverzekering duur is en dat er meer betaald wordt dan uitgekeerd. Dit is feitelijk onjuist. Wanneer u de maandpremie vermenigvuldigt met de looptijd in maanden en dit bedrag vergelijkt met het verzekeringsbedrag, zal vaak blijken dat u minder premie betaalt dan u aan kapitaal krijgt uitgekeerd. Zou u deze premie maandelijks op een spaarrekening storten, dan zou u ook bij een lang leven minder kapitaal opbouwen. Zeker wanneer u de huidige, ongunstige spaarrentes in ogenschouw neemt.

Sparen blijkt geen voordelig alternatief

Geld sparen voor de uitvaart is dus zeker geen voordelig alternatief voor de uitvaartverzekering. Alleen met een uitvaartverzekering bent u er zeker van dat u uw nabestaanden beschermt tegen de kosten van uw uitvaart. 

Had u graag eens willen weten hoeveel in uw geval de maandelijkse premie zou bedragen en wenst u hierover meer informatie te ontvangen? Stuur ons dan een bericht KLIK HIER of contacteer ons op onderstaand telefoonnummer.Wij voorzien u graag van een uitleg op maat. Ook mogelijk tijdens de avonduren!


Wees voorbereid, nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren. Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.
                                                                                  KLIK HIER

Liever een persoonlijke uitleg? Bel gerust, wij zijn elke dag bereikbaar tot 20:00 uur.

Tel 0471 72 73 24

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.