Groene uitvaart steeds populairderGroene uitvaart steeds populairder

We worden ons steeds meer bewust van de waarde van onze planeet. Steeds meer mensen leven milieubewust en dragen de natuur een warm hart toe. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze mensen ook een uitvaart wensen die de natuur zo min mogelijk schade toebrengt. De groene uitvaart waarbij milieubewuste keuzes centraal staan, wordt ook in België steeds populairder.

Hoe ziet een groene uitvaart eruit?

Wie kiest voor een groene uitvaart, kiest alternatieven voor milieubelastende aspecten van de uitvaart. Het begint al bij het kiezen van een kist of urne: de bio-urne en de ECO-kist zijn biologisch afbreekbaar en zorgen daardoor voor een minimale belasting van de omgeving. Ook voor het rouwdrukwerk is er een milieuvriendelijk alternatief: de digitale rouwbrief. Qua rouwvervoer zou u kunnen kiezen voor een koets in plaats van een auto. Tot slot kan een biologische -en vegetarische- koffietafel bij een groene uitvaart niet ontbreken.

Groene uitvaart van de toekomst

Op dit moment worden er methodes ontwikkeld die een milieuvriendelijk alternatief vormen voor begraven en cremeren. Cryomeren en resomeren zijn twee methodes die in het buitenland al worden toegepast. Bij cryomeren wordt het lichaam gevriesdroogd, bij resomeren wordt het lichaam in een vloeistof opgelost. Beide methodes zorgen voor een minimale belasting van het milieu en laten weinig ‘restproduct’ over. Cryomeren, resomeren en andere alternatieve methodes zijn in België nog niet wettelijk toegestaan, maar wellicht behoren deze moderne methodes in de toekomst wel tot de mogelijkheden.

Verzeker uw groene uitvaart

Wanneer u kiest voor een uitvaartverzekering, behoort de financiering van een groene uitvaart zeker tot de mogelijkheden. Verzeker u nu al tegen de stijgende kosten van later en kies voor een uitvaartverzekering. Had u graag eens willen weten hoeveel in uw geval de maandelijkse premie zou bedragen en wenst u hierover meer informatie te ontvangen? Stuur ons dan een bericht of contacteer ons op onderstaand telefoonnummer.Wij voorzien u graag van een uitleg op maat. Ook mogelijk tijdens de avonduren!Wees voorbereid, nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren. Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.
                                                                                  KLIK HIER

Liever een persoonlijke uitleg? Bel gerust, wij zijn elke dag bereikbaar tot 20:00 uur.

Tel 0471 727 324

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.