De uitvaart: wie nodigt u uit?


De uitvaart: wie nodigt u uit? (En wie niet?)

Wie nodigt u uit voor de uitvaart van een dierbare? Wanneer de familiebanden hecht zijn, zal het voor u vanzelfsprekend zijn om in ieder geval naaste familie en goede vrienden uit te nodigen. Bij onmin binnen de familie kunt u echter voor moeilijke keuzes gesteld worden.

Ruzie binnen de familie

Wat nu als de overledene ruzie had met een familielid, moet deze dan toch een uitnodiging voor de uitvaart ontvangen? Deze vraag is niet eenduidig te beantwoorden. Wanneer de overledene zich bij leven hier duidelijk over uitgesproken heeft, zult u deze wens te allen tijde moeten respecteren. Als hier onduidelijkheid over bestaat, kunt u overwegen de familieleden toch uit te nodigen. Ondanks ruzies blijken er vaak nog liefdevolle gevoelens te bestaan waar men graag uiting aan wil geven, zeker wanneer men beseft dat het te laat is om ruzies bij te leggen.

U heeft zelf ruzie met een dierbare

Het kan ook voorkomen dat u zelf ruzie heeft met iemand die de overledene zeer dierbaar was. In dat geval is het belangrijk om de wensen van de overledene te respecteren. Ook al ziet u de persoon in kwestie liever niet dan wel, deze persoon heeft net als u van uw dierbare gehouden. Zet daarom uw wensen in dit geval op een tweede plan en gun die ander een waardig afscheid.

Genodigden uitvaart bepalen

Ook wanneer er geen (familie)ruzies zijn, kan het lastig zijn om te beslissen wie er wel en geen uitnodiging krijgt. Wordt er van u verwacht dat u alle collega’s uitnodigt? En wat kunt u doen met (oude) vrienden waarmee het contact al lange tijd is verwaterd? De belangrijkste leidraad is altijd: wat zou de overledene gewild hebben? Wees niet bang om een uitvaart in besloten kring te organiseren wanneer dit bij uw dierbare past of dit de uitdrukkelijke wens was. Zolang u duidelijk bent over uw beweegredenen zal een ander dit vrijwel altijd respecteren.

Leg uw wensen vast

Leg uw wensen omtrent de genodigden voor uw eigen uitvaart vast in een wilsbeschikking om lastige beslissingen voor uw nabestaanden te voorkomen. Het bepalen van de genodigden is slechts een klein aspect van de organisatie van de uitvaart. Het aantal genodigden en andere keuzes zijn van invloed op de kosten.

Bereid u financieel goed voor

Verzeker u nu al tegen de stijgende kosten van later en kies voor een uitvaartverzekering. Had u graag eens willen weten hoeveel in uw geval de maandelijkse premie zou bedragen en wenst u hierover meer informatie te ontvangen? Wij verzorgen graag een vrijblijvende uitleg bij u aan huis en beantwoorden al uw vragen. Plan zelf uw afspraak en wij voorzien u graag van een uitleg op maat. Ook mogelijk tijdens de avonduren!

 Afspraak
Afspraak

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.