De uitvaart van een ex-geliefde


De uitvaart van een ex-geliefde

Ook wanneer een koppel al enige tijd uit elkaar is, kunnen er nog steeds (vriendschappelijke) gevoelens voor de ander bestaan. Zeker wanneer ex-geliefden samen kinderen hebben, heeft de ex voor altijd een plaats in iemands leven. Wat nu wanneer een dierbare overlijdt? Welke plaats kunt u de ex-geliefde dan bieden tijdens de uitvaart?

Een ex-geliefde met gezamenlijke kinderen

Wanneer een kind zijn vader of moeder verliest, heeft hij tijdens de uitvaart in de meeste gevallen de steun van zijn achterblijvende ouder nodig. Alleen wanneer de verstandhouding tussen de exen of tussen de ex en de nieuwe echtgenoot niet goed is, kan men overwegen hiervan af te wijken. Al is de steun van een ouder heel belangrijk, wanneer de aanwezigheid van een ex leidt tot een confrontatie of drama, dan is niemand daarbij gebaat. Zeker het kind dat net een ouder verloren heeft niet.

De vriendschappelijke ex zonder kinderen

Ex-geliefden die na het verbreken van de relatie vrienden zijn gebleven, kunnen een natuurlijke plaats krijgen binnen de uitvaart. De overledene zou het in dat geval wellicht op prijs hebben gesteld wanneer de ex de gelegenheid krijgt om afscheid te nemen. Ondanks het verbreken van de relatie, is er immers nog steeds een band die door het overlijden verbroken wordt. Kijk of u iemand deze ruimte tot afscheid kunt bieden.

Uitvaart in besloten kring zonder de ex

Het kan voorkomen dat de ex vijandig is of niet dichtbij genoeg staat om deze bij een dergelijke intieme en emotionele situatie te betrekken. Overweeg in dit geval de ex-geliefde wel een rouwkaart te sturen na afloop van de uitvaart. Noteer in de kaart dat de uitvaart inmiddels in besloten kring heeft plaatsgevonden. Op die manier wordt hij of zij formeel op de hoogte gesteld van het overlijden, zodat dit niet buiten u om gebeurt.

Wanneer uw ex-geliefde overlijdt

Bent u degene van wie uw ex-geliefde is overleden? Weet dan dat het normaal is om te rouwen om iemand met wie u zich verbonden heeft gevoeld. Het is volkomen natuurlijk dat u afscheid wilt nemen, maar niet uw absolute recht. Bedenk u daarom wel dat u als ex misschien geen vanzelfsprekende genodigde bent. U kunt dit nagaan bij de directe familieleden. Respecteer de wensen van de overledene en de familie in dezen. Er is echter vaak meer mogelijk dan u denkt. U kunt bijvoorbeeld ook op een ander moment afscheid nemen of de uitvaart online volgen.


Bereid u financieel goed voor

Verzeker u nu al tegen de stijgende kosten van later en kies voor een uitvaartverzekering. Had u graag eens willen weten hoeveel in uw geval de maandelijkse premie zou bedragen en wenst u hierover meer informatie te ontvangen? Wij verzorgen graag een vrijblijvende uitleg bij u aan huis en beantwoorden al uw vragen. Plan zelf uw afspraak en wij voorzien u graag van een uitleg op maat. Ook mogelijk tijdens de avonduren!

 Afspraak
Afspraak

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.