Hoe zijn uitvaarten geëvolueerd?

Hoe zijn uitvaarten geëvolueerd?

Met de tijd zijn er al veel veranderingen gebeurd in verschillende aspecten van het leven. Vroeger kende men bij de geboorte geen pijnstillers en trouwden mensen steevast voor de kerk. Maar deze dagen ziet het er allemaal anders uit. Dat is ook zo voor begrafenissen. Hieronder een aantal punten waar begrafenissen zijn veranderd.

Om te beginnen zijn begrafenissen persoonlijker dan ooit. Zo staat de uitvaart minder in het teken van het geloof maar gaat het meer over hoe de overledene was en wat die bereikt heeft in zijn leven. Ook de muziek tijdens de uitvaart is veranderd tegenover pakweg 10 jaar geleden. Nu worden er niet meer telkens dezelfde klassiekers gedraaid maar speelt men een recent popnummer.

Daarnaast worden de asplaatsen van gecremeerde overledenen ook steeds creatiever. Zo worden de assen bijvoorbeeld bewaard in een juweel, in een vinylplaat verwerkt of zelfs in de ruimte verstrooid.

Technologische veranderingen konden natuurlijk ook niet uitblijven bij uitvaarten. De overleden persoon kan een digitale kluis aanmaken met gegevens, boodschappen, foto’s en video’s voor de nabestaanden.


Tot slot komt het ecologische aspect ook meer en meer opzetten bij uitvaarten. Zowel urnes als kisten kunnen 100% biologisch afbreekbaar zijn. Zo verricht men nog een laatste goede daad aan de natuur.

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.