Wat met social media accounts na een overlijden?


Wat met social media accounts na een overlijden?

Door de jaren heen is het internet een belangrijke factor geworden in ons leven. Bijna iedereen, van jong tot oud, is wel actief op sociale media. Maar hebben we er wel eens bij stil gestaan wat er gebeurt met een Facebook, Instagram of Twitteraccount bij een overlijden? Voor meer dan 50% van de Belgen is dit niet helemaal duidelijk. Wij zetten het even op een rijtje.
                                            
Wanneer men denkt aan het regelen van het nalatenschap staat men niet meteen stil bij de mogelijkheden van het online nalatenschap. Er zijn wel degelijk een aantal opties.

Bij sommige profielen kan je zelf instellen wat er na een overlijden met het profiel moet gebeuren. Daarnaast kan men er ook voor zorgen dat de inloggegevens via de notaris worden doorgegeven aan een nabestaande of je kan een contactpersoon aanduiden die het profiel mag beheren. Het profiel kan ook eenvoudig verwijdert worden maar het kan ook omgezet worden in een herdenkingspagina.

Vaak is het niet duidelijk op welke sociale media accounts de overledene actief was. Daardoor kunnen familie en vrienden na de dood geconfronteerd worden met een zogenaamd spookaccount. Dit kan leiden tot vervelende situaties bij vriendschapsverzoeken of verjaardag felicitaties.

Aangezien er steeds meer online mogelijkheden zijn zal ook digitale nalatenschap de komende jaren steeds belangrijker worden.

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.