Laten begraven of cremeren?


Laten begraven of cremeren?

Begraven is de meest traditionele keuze. Het begraven van dierbaren is een ritueel dat al eeuwenlang wordt uitgevoerd. Het geeft de nabestaanden de kans om bij een fysiek monument te rouwen om hun dierbare verlies. Praktisch gezien moet men er rekening mee houden dat een begrafenis kostelijker is dan een crematie. Een nadeel dat vaak ter sprake komt bij het overwegen van de uitvaartmogelijkheden is dat een graf gelicht kan worden door de gemeente.

Een crematie wint de laatste jaren aan populariteit. Door middel van een crematie kan de as van de overledene (mits toestemming van de grondeigenaar) uitgestrooid worden. De plek waar de uitstrooiing plaatsvindt wordt vaak door de overledene zelf tijdens zijn levensduur gespecificeerd. Deze optie brengt wat minder kosten met zich mee dan de grafkosten die aan een begrafenis worden verbonden.

Een uitvaart is een zeer persoonlijk gegeven. Er kan dus niet gezegd worden dat de ene manier van afscheid nemen beter of slechter is dan de ander. Zowel een begrafenis als een crematie hebben beide hun voor- en nadelen. Dit is dus iets om over na te denken tijdens de levensduur.


Altijd al eens willen weten wat de kosten van een uitvaartverzekering bedragen?       
                                                                     KLIK HIER

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.