Bescherm uw nabestaanden tegen hoge uitvaartkosten

Bescherm uw nabestaanden tegen hoge uitvaartkosten

Minder dan 20% van de Belgen heeft een uitvaartverzekering afgesloten om de nabestaanden te beschermen tegen de kosten van hun uitvaart. Er is dus een grote kans dat u nog geen uitvaartverzekering heeft. Een uitvaartverzekering afsluiten is echter goedkoper en eenvoudiger dan u denkt.

Verschillende soorten uitvaartverzekeringen

U kunt kiezen tussen een natura en een kapitaalverzekering. Bij een natura uitvaartverzekering kan meestal gekozen worden tussen verschillende diensten en services van de uitvaartverzorger. Met een kapitaalverzekering krijgen uw nabestaanden een bedrag uitgekeerd waarmee de uitvaart kan worden bekostigd. 

De premie

De hoogte van de premie is afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste speelt uw leeftijd een rol. U kunt tot  en met de leeftijd van 85 jaar een verzekering afsluiten tegen betaling van een maandelijkse premie. Maar hoe jonger u bent op het moment van afsluiten, des te lager de premie. Daarnaast zijn de hoogte van het verzekeringsbedrag en de premielooptijd van belang. Tot slot is uw gezondheidstoestand een belangrijke factor. Wanneer u niet in goede gezondheid verkeert, kan er een bij-premie worden berekend of wordt er een wachttijd voorgesteld. Dit is echter niet bij alle maatschappijen het geval, Er zijn maatschappijen die een medisch dossier niet laten meewegen in de premie berekening. Laat u dus altijd goed informeren. 

Waarom kiezen voor een uitvaartverzekering?

Afhankelijk van de leeftijd waarop u een uitvaartverzekering start betaalt u vaak niet meer premie dan u aan kapitaal opbouwt. Los daarvan is het zowel voor u als voor uw nabestaanden een geruststellend idee dat de financiering van de uitvaart geregeld is. Zij hoeven zich enkel te richten op het samenstellen van de uitvaart. Door uw laatste wensen vast te leggen bij de uitvaartverzekeraar kunt u uw nabestaanden ook deze zorg uit handen nemen.

Heeft u een uitvaartverzekering nodig?

Veel mensen realiseren zich niet hoeveel een uitvaart kost. Het is waar dat er inmiddels budget-uitvaarten mogelijk zijn die de prijs flink drukken. Er wordt echter vaak gekozen voor een uitvaart met iets meer cachet. Gemiddeld kost een uitvaart dan ook 5.000 tot 8.000 euro. Wie dit bedrag niet op de bank heeft staan, kan beter een uitvaartverzekering afsluiten.

Ook wie wel over een dergelijk kapitaal beschikt doet er verstandig aan om te kiezen voor een uitvaartverzekering. Nabestaanden hebben immers niet direct de beschikking over uw spaargeld en zullen de kosten eerst zelf voor moeten schieten. 

Verzeker u nu al tegen de stijgende kosten van later en kies voor een uitvaartverzekering. Had u graag eens willen willen weten hoeveel in uw geval de maandelijkse premie zou bedragen bezoek dan onze simulatiemodule, KLIK HIER.. Wees voorbereid, nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren. Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.
                                                                                  KLIK HIER

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.