Houd regie over uw uitvaart

 

Houd regie over uw uitvaart

Er is slechts een korte tijd tussen een overlijden en de uitvaart. Nabestaanden moeten daarom snel beslissingen nemen over de inhoud en de vorm van de afscheidsceremonie. U kunt de regie in handen houden door uw wensen bij leven met uw dierbaren te bespreken.

Nabestaanden beslissen voor u

Nabestaanden moeten na een overlijden tal van beslissingen nemen. Wordt er gekozen voor een traditionele of een persoonlijke uitvaart? En wordt de dierbare overledene gecremeerd of begraven? Nabestaanden zijn vaak emotioneel en voelen zich overvallen door al het regelwerk. Het gevolg is dat nabestaanden kiezen voor een uitvaart ‘zoals het hoort’ of dat er gekozen wordt uit het standaardpakket van de uitvaartverzorger. Ondanks de beste bedoelingen krijgt u dan wellicht niet de uitvaart die u voor ogen heeft.

Uw persoonlijke uitvaart samenstellen

Om de regie over uw uitvaart in handen te houden is het belangrijk om na te denken over uw uitvaartwensen. Uitvaarten worden steeds persoonlijker en er is dan ook steeds meer mogelijk om een persoonlijke stempel op uw afscheidsceremonie te drukken. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan bijzonder vervoer, een speciale rouwbrief of een uitgebreide catering. Zet uw wensen op papier zodat deze na uw overlijden duidelijk zijn. Op die manier helpt u uw nabestaanden belangrijke keuzes te maken.

Bespreek uw wensen met uw naasten

Het is niet voldoende om uw uitvaartwensen op papier te zetten. De kans is groot dat uw nabestaanden de papieren pas na de uitvaart onder ogen krijgen. Het is daarom belangrijk om uw uitvaartwensen te bespreken. U kunt ook één of meerdere personen op de hoogte brengen van uw document met uitvaartwensen. Het vergt moed om dit onderwerp met uw naasten te bespreken, maar zo weet u wel zeker dat u zelf de regie in handen houdt.

Breng uw uitvaartverzekeraar op de hoogte

Het is raadzaam om uw uitvaartwensen ook met uw uitvaartverzekeraar te bespreken. Op het moment van overlijden kan de verzekeraar de uitvaartwensen overdragen aan de nabestaanden. Bovendien kan de uitvaartverzekeraar toetsen of uw wensen aansluiten op uw uitvaartverzekering. Indien nodig kan uw verzekeringsbedrag worden aangepast zodat uw persoonlijke uitvaart volledig gefinancierd kan worden.

Maak uw uitvaartwensen bekend

Verzeker u nu al tegen de stijgende kosten van later en kies voor een uitvaartverzekering. Had u graag eens willen willen weten hoeveel in uw geval de maandelijkse premie zou bedragen bezoek dan onze simulatiemodule, KLIK HIER.. Wees voorbereid, nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren. Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.
                                                                                  KLIK HIER

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.