Uitvaartverzekering ook voor chronisch zieken mogelijkUitvaartverzekering ook voor chronisch zieken mogelijk

U denkt misschien dat u vanwege een chronische aandoening of een ziekte in het verleden geen uitvaartverzekering af kunt sluiten. Dit berust echter op een misverstand. Bijna iedereen kan een uitvaartverzekering afsluiten. Het is wel mogelijk dat u enkel geaccepteerd wordt onder aanvullende voorwaarden.

Medische verklaring

De uitvaartverzekeraar wil bij het afsluiten van een nieuwe verzekering graag weten hoe gezond u bent. Daarom wordt er gewerkt met een medisch acceptatiebeleid. In de meeste gevallen vult u hiervoor een (online) vragenlijst in. Deze kan vragen bevatten over uw ziektegeschiedenis, uw huidige gezondheid en erfelijke aandoeningen in uw familie. Bovendien kunnen er vragen gesteld worden over uw levensstijl, uw beroep en/of uw hobby’s. Op die manier wil de verzekeraar uw overlijdensrisico bepalen. In een enkel geval is de vragenlijst niet voldoende om uw overlijdensrisico te bepalen en volgt er een verzoek om meer informatie of een medische keuring.

Extra voorwaarden bij verhoogd overlijdensrisico

Aan de hand van de resultaten bepaalt de uitvaartverzekeraar uw overlijdensrisico. Bent u lichamelijk gezond of heeft u een aandoening die niet van invloed is op uw levensverwachting, dan zal de verzekeraar u zonder extra voorwaarden accepteren. Het is echter ook mogelijk dat er een bij-premie wordt gevraagd of dat er een extra  wachttijd wordt gehanteerd voordat het verzekeringskapitaal wordt uitgekeerd. Soms worden er uitsluitingsclausules in de voorwaarden opgenomen. Het kan zelfs voorkomen dat er besloten wordt u vanwege het verhoogde overlijdensrisico te weigeren als nieuwe verzekerde.Bent u eenmaal aanvaard als verzekerde, dan hoeft u wijzigingen in uw gezondheidstoestand niet te melden bij de verzekeraar. Het is wel van groot belang dat u openheid van zaken geeft omdat u anders het risico loopt dat de verzekering niet uitkeert indien de uitvaartverzekeraar achteraf  vaststelt dat er zaken werden verzwegen. 

Mogelijke aanvullende voorwaarden

· Bijpremie: u betaalt een hogere premie· Wachttijd: de verzekeraar keert pas uit bij een overlijden na de wachttijd. Deze kan varieren van enkele maanden tot enkele jaren.· Uitsluitingsclausule: bij een overlijden dat veroorzaakt wordt door bepaalde bekende lichamelijke aandoeningen wordt er niet uitgekeerd.

Uitvaartverzekeringen zonder medische acceptatieWees voorbereid, nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren. Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.

Liever een persoonlijke uitleg? Bel gerust, wij zijn elke dag bereikbaar tot 20:00 uur.

Tel 0471 72 73 24 dagelijks bereikbaar tot 21:00 uur 

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.