Hoe bepaalt u het verzekeringsbedrag van uw uitvaartverzekering?


Hoe bepaalt u het verzekeringsbedrag van uw uitvaartverzekering?

U wilt een uitvaartverzekering afsluiten om uw nabestaanden te behoeden voor de kosten van uw uitvaart. Het kan echter lastig zijn om het verzekeringsbedrag te bepalen dat u nodig heeft om uw uitvaart volledig te bekostigen.

Richtprijzen uitvaart

Een sobere uitvaart kost circa 3000 euro indien u voor een crematie kiest, de richtprijs van een sobere begrafenis ligt iets hoger. Een standaard uitvaart in België kost echter al snel tussen de €6.000 en €7.000. Naast regionale verschillen spelen met name de persoonlijke uitvaartwensen een grote rol bij het bepalen van de richtprijs. Zaken zoals de inrichting van de koffietafel en de keuze van de grafkist en de grafsteen kunnen de prijs snel doen stijgen.

Breng uw uitvaartwensen in kaart

Een sobere uitvaart vraagt om een lager verzekeringsbedrag dan een luxe uitvaart. Ook is de keuze tussen een crematie en een begrafenis van invloed op de kostprijs. Een crematie is over het algemeen goedkoper dan een begrafenis. Dit heeft voornamelijk te maken met de kosten voor de grafsteen en de concessie.

Bovendien kiest men bij een begrafenis vaak voor een relatief dure grafkist in vergelijking met een crematie. Ook het aantal genodigden is van invloed op de uitvaartkosten. Een groot aantal genodigden vraagt bijvoorbeeld om een grotere oplage van het drukwerk en hogere cateringkosten.

Indexatie

De richtprijzen van vandaag zullen in de toekomst zeker toenemen. Het is daarom niet onverstandig  om bij het bepalen van het verzekeringsbedrag rekening te houden met de stijgende uitvaartkosten.

Niemand weet echter hoe hard de uitvaartkosten zullen stijgen. Let er daarom op dat u kiest voor een  uitvaartverzekering met een jaarlijkse indexatie. Uw maandelijkse premie stijgt weliswaar elk jaar met een x percentage maar het uit te keren verzekeringsbedrag stijgt eveneens. Op die manier worden prijsstijgingen in de toekomst ondervangen.

Verzeker uw uitvaart

Verzeker u nu al tegen de stijgende kosten van later en kies voor een uitvaartverzekering. 

Had u graag eens willen weten hoeveel in uw geval de maandelijkse premie zou bedragen en wenst u hierover meer informatie te ontvangen? Stuur ons dan een bericht KLIK HIER of contacteer ons op onderstaand telefoonnummer.Wij voorzien u graag van een uitleg op maat. Ook mogelijk tijdens de avonduren!


Wees voorbereid, nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren. Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.
                                                                                  KLIK HIER

Liever een persoonlijke uitleg? Bel gerust, wij zijn elke dag bereikbaar tot 20:00 uur.

Tel 0471 72 73 24

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.