Wie betaalt het herdenkingsmonument?Wie betaalt het herdenkingsmonument?

Na de uitvaart wordt er door de nabestaanden vaak een herdenkingsmonument aangeschaft in de vorm van een grafmonument of een asbestemming. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering worden de kosten van een dergelijk grafmonument vaak vergeten. Het is echter raadzaam om naast uw uitvaartkosten ook de kosten voor een herdenkingsmonument mee te nemen bij het bepalen van het verzekeringsbedrag.

Kosten grafmonument

Grafmonumenten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. De prijs van een grafmonument wordt bepaald door een aantal factoren. Ten eerste speelt het materiaal een grote rol. Daarnaast is de grootte en het model van belang. Laat u een grafmonument op bestelling vervaardigen of kiest u voor een standaardmodel uit de catalogus? Ook de arbeidstijd kan de prijs flink doen stijgen. Kiest u voor een uitgebreide tekst om in het monument te graveren? Dan betaalt u een bedrag per uur of per letter. De kosten van een grafmonument kunnen uiteenlopen van honderden tot duizenden euro’s.

Kosten asbestemming

Er is een ruim assortiment urnen en andere fysieke asbestemmingen beschikbaar. Vroeger had men alleen de keuze tussen klassieke urnen, maar tegenwoordig kan de as van uw dierbare in ware kunstwerken bewaard worden. De prijs van de asbestemming is veelal afhankelijk van het materiaal, het model en de tijd die nodig is om de asbestemming te vervaardigen. Net als bij een grafmonument kunt u de asbestemming zo duur of goedkoop maken als u zelf wilt.

Vergoeding herdenkingsmonument

Een herdenkingsmonument wordt niet vanzelfsprekend vergoed vanuit de uitvaartverzekering. Een kapitaal uitvaartverzekering met voldoende kapitaal voor de uitvaart en een herdenkingsmonument is de beste optie wanneer u zelf een uitvaartverzekering afsluit. Het herdenkingsmonument kan na aanschaf door uw nabestaanden desgewenst worden verzekerd tegen diefstal en schade.

Verzeker uw uitvaart inclusief herdenkingsmonument

Gaat u een uitvaartverzekering afsluiten? Begroot dan naast de kosten van uw uitvaart ook de kosten van uw grafsteen of asbestemming. Op die manier weet u zeker dat uw nabestaanden deze kosten niet voor eigen rekening hoeven te nemen.

Had u graag eens willen weten hoeveel in uw geval de maandelijkse premie zou bedragen en wenst u hierover meer informatie te ontvangen? Stuur ons dan een bericht KLIK HIER of contacteer ons op onderstaand telefoonnummer.Wij voorzien u graag van een uitleg op maat. Ook mogelijk tijdens de avonduren!


Wees voorbereid, nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren. Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.
                                                                                  KLIK HIER

Liever een persoonlijke uitleg? Bel gerust, wij zijn elke dag bereikbaar tot 20:00 uur.

Tel 0471 72 73 24

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.