Wat te doen bij een overlijden in het buitenland?


Wat te doen bij een overlijden in het buitenland?

Elk jaar komen tientallen personen te overlijden tijdens een verblijf in het buitenland. Met name tijdens de vakantieperiode stijgt het aantal personen dat buiten de landsgrenzen overlijdt. Met een goede uitvaartverzekering worden de kosten voor een uitvaart in het buitenland of de repatriëring van de overledene naar het thuisland volledig vergoed.

Sterfgeval tijdens de vakantie

Een overlijden in het buitenland wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een ziekte die men al voor vertrek onder de leden had. Het kan echter ook gebeuren dat men sterft aan een ziekte die men in het buitenland oploopt. Daarnaast komt het regelmatig voor dat men in het buitenland betrokken raakt bij een fataal ongeluk. Het verkeer functioneert dikwijls chaotischer dan men gewend is, men is niet op de hoogte van de plaatselijke verkeersregels en de infrastructuur laat in veel streken te wensen over.

Uitvaart in het buitenland

Het is mogelijk om de uitvaart in het buitenland plaats te laten vinden. Vaak wordt er voor deze optie gekozen wanneer de overledene al enkele jaren in het buitenland woonachtig was. Om de kosten van de uitvaart geheel of gedeeltelijk te kunnen dekken is het belangrijk dat er gekozen is voor een uitvaartverzekering met een kapitaalverzekering.

Repatriëring van de overledene

De meeste mensen kiezen bij een overlijden in het buitenland voor een repatriëring van de overledene naar het thuisland. Op die manier kunnen familieleden, vrienden en kennissen nog afscheid nemen van hun dierbare. Bovendien kan het herdenkingsmonument ook na de uitvaart nog eenvoudig bezocht worden. De uitvaartverzekeraar kan u de zorg voor de repatriëring volledig uit handen nemen. Er zijn echter wel kosten aan verbonden, met een kapitaalverzekering kunt u dit wellicht geheel of gedeeltelijk financieren.

Uitvaartverzekering vergoedt de kosten

U staat er liever niet bij stil, maar een overlijden tijdens de vakantie is een mogelijkheid waar u zich goed op dient voor te bereiden. Kies daarom voor een uitvaartverzekering die alle kosten bij overlijden in het buitenland dekt. 

Verzeker u nu al tegen de stijgende kosten van later en kies voor een uitvaartverzekering.  Had u graag eens willen weten hoeveel in uw geval de maandelijkse premie zou bedragen en wenst u hierover meer informatie te ontvangen? Stuur ons dan een bericht of contacteer ons op onderstaand telefoonnummer.Wij voorzien u graag van een uitleg op maat. Ook mogelijk tijdens de avonduren!Wees voorbereid, nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren. Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.
                                                                                  KLIK HIER

Liever een persoonlijke uitleg? Bel gerust, wij zijn elke dag bereikbaar tot 20:00 uur.

Tel 0471 727 324

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.