Een volledig bekostigde uitvaart met een passende uitvaartverzekering

Een volledig bekostigde uitvaart met een passende uitvaartverzekering

Slechts 15 tot 20 % van de bevolking heeft een uitvaartverzekering afgesloten. Sommigen hebben een alternatief plan om de uitvaart te bekostigen, maar de meerderheid heeft niets geregeld. Nabestaanden krijgen daardoor naast de pijn en het verdriet van het verlies te maken met onverwachte grote financiële gevolgen. U kunt dit eenvoudig voorkomen door een passende uitvaartverzekering af te sluiten.

Geen uitvaartverzekering

De meest genoemde reden om geen uitvaartverzekering af te sluiten is het onvermogen om na te denken over de eigen dood. Veel mensen gaan het gegeven dat men sterfelijk is het liefst uit de weg. Bij jonge mensen ligt de oorzaak bij de gedachte dat de dood nog ver weg is, de kosten van een uitvaart lijken een zorg voor de toekomst. Bovendien denkt men ten onrechte dat een uitvaartverzekering duur is. Zeker wanneer u een uitvaartverzekering op jonge leeftijd afsluit, kost het u slechts enkele euro’s per maand. 

Geen passende uitvaartverzekering

De meeste mensen die een uitvaartverzekering afsluiten, kijken daar verder niet meer naar om. Door de jaarlijks stijgende uitvaartkosten en de inflatie kan een naturapolis vaak echter niet langer alle kosten voldoen of kan een kapitaalverzekering onvoldoende kapitaal blijken te bevatten. Het is daarom raadzaam de uitvaartverzekering met regelmaat te controleren. Bovendien worden de kosten van een uitvaart vaak onderschat, waardoor een uitvaartverzekering in de praktijk niet passend blijkt.

Alternatieven voor de uitvaartverzekering

Er zijn een aantal alternatieven voor de uitvaartverzekering. Ten eerste kunt u zelf sparen voor uw uitvaart. Een nadeel van deze methode is dat u niet weet hoeveel tijd u gegeven is om te sparen. Mocht u op jonge leeftijd komen te overlijden, dan is er mogelijk onvoldoende kapitaal opgebouwd. Daarnaast wordt er vaak een overlijdensrisicoverzekering afgesloten in plaats van een uitvaartverzekering. Een nadeel van deze verzekering is onder andere dat er een einddatum geldt. Mocht u na deze datum komen te overlijden, dan wordt er géén geld uitgekeerd.

Een uitvaartverzekering afsluiten

Verzeker u nu al tegen de stijgende kosten van later en kies voor een uitvaartverzekering. Had u graag eens willen weten hoeveel in uw geval de maandelijkse premie zou bedragen en wenst u hierover meer informatie te ontvangen? Stuur ons dan een bericht of contacteer ons op onderstaand telefoonnummer.Wij voorzien u graag van een uitleg op maat. Ook mogelijk tijdens de avonduren!


Wees voorbereid, nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren. Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.
                                                                                  KLIK HIER

Liever een persoonlijke uitleg? Bel gerust, wij zijn elke dag bereikbaar tot 20:00 uur.

Tel 0471 727 324

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.