Kosten uitvaart vaak onderschat


Kosten uitvaart vaak onderschat

Circa 7 op de 10 Belgen schat de kosten van een uitvaart te laag in. Uit onderzoek van de verzekeraar NN blijkt dat 64% van de Belgische huishoudens door een overlijden binnen het gezin daardoor in ernstige financiële problemen kan komen.

Kostprijs uitvaart

Een uitvaart kost in België al gauw 2.500 euro. Deze prijs omvat echter alleen de basiselementen van de uitvaart; de kosten voor de concessie, de koffietafel en de grafsteen komen nog bovenop de prijs. Hoeveel een uitvaart daadwerkelijk kost, is afhankelijk van de persoonlijke keuzes die er gemaakt worden naar aanleiding van de uitvaartwensen van de overledene en de nabestaanden. De kostprijs van een uitvaart kan dus snel oplopen, gemiddeld is deze 7.000 euro.

Financiële problemen

Doordat de kostprijs van een uitvaart nogal eens wordt onderschat, is het grootste deel van de bevolking niet voldoende voorbereid op de financiële gevolgen van een overlijden binnen het gezin. Zoals gezegd loopt maar liefst 64% van de huishoudens een financieel risico. Er wordt te weinig geld opzij gezet om een uitvaart te kunnen bekostigen. Bovendien heeft slechts 1 op de 6 Belgen een uitvaartverzekering waarmee de uitvaartkosten vergoed kunnen worden.

Onnodig financieel risico

Er zijn een aantal redenen waarom er geen uitvaartverzekering wordt afgesloten. Ten eerste worden de kosten van de uitvaart onderschat waardoor men onterecht denkt de uitvaart zelf te kunnen betalen. Daarnaast wordt de hoogte van de premies van een uitvaartverzekering overschat, zeker wanneer men op jonge leeftijd een uitvaartverzekering afsluit zijn de premies zeer gunstig. Tot slot denken veel mensen dat een overlijdensrisicoverzekering hetzelfde is als een uitvaartverzekering. In tegenstelling tot een overlijdensrisicoverzekering is een uitvaartverzekering echter een leven lang geldig. Alleen met een uitvaartverzekering bent u zeker dat de uitvaart volledig wordt bekostigd vanuit de verzekering.


Bereid u financieel goed voor

Verzeker u nu al tegen de stijgende kosten van later en kies voor een uitvaartverzekering. Had u graag eens willen weten hoeveel in uw geval de maandelijkse premie zou bedragen en wenst u hierover meer informatie te ontvangen? Wij verzorgen graag een vrijblijvende uitleg bij u aan huis en beantwoorden al uw vragen. Plan zelf uw afspraak en wij voorzien u graag van een uitleg op maat. Ook mogelijk tijdens de avonduren!


Wees voorbereid, nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren. Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.
                                                                                  KLIK HIER

Liever een persoonlijke uitleg aan huis? Plan zelf uw afspraak en wij voorzien u graag van een uitleg op maat. Ook mogelijk tijdens de avonduren!
 Afspraak

Afspraak

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.