Thuisopbaring in opkomst


Thuisopbaring in opkomst?

U bent waarschijnlijk gewend dat een dierbare na overlijden direct aan de uitvaartondernemer wordt toevertrouwd. Het is echter ook mogelijk om thuis afscheid te nemen. U kunt dan kiezen voor thuisopbaring. Het is echter de vraag of deze methode hier net zo populair wordt als in ons buurland.

Thuisopbaring

Bij thuisopbaring wordt de overledene in de eigen woning opgebaard. Het is wel noodzakelijk om een aantal maatregelen te treffen voordat het mogelijk is om iemand thuis op te baren. Zo moet de ruimte waar de overledene zich bevindt gekoeld worden, de uitvaartondernemer kan hiervoor de nodige materialen regelen. Daarnaast moet de ruimte verduisterd en moeten deuren en ramen gesloten worden. Zonlicht en luchtverplaatsing kunnen namelijk voor een snellere ontbinding zorgen. De uitvaartondernemer kan thanatopraxie uitvoeren, op die manier wordt de ontbinding tijdelijk stilgelegd.

Voordelen thuisopbaring

De grootste voordelen van thuisopbaring zijn dat u afscheid kunt nemen in uw eigen, veilige omgeving en u zich daarbij niet hoeft te houden aan de openingstijden van het uitvaartcentrum. Bovendien kunt u de afscheidskamer geheel naar eigen wens inrichten met kaarsen, bloemen en muziek. De overledene kan thuis opgebaard worden in een kist, op een opbaarplank of in bed. Veel nabestaanden ervaren een thuisopbaring als een prettige manier van afscheid nemen.

Thuisopbaring nog geen gewoonte

Terwijl het in Nederland een veelgemaakte keuze is om de dierbare thuis op te baren, is deze optie in België nog niet erg populair. Dit heeft waarschijnlijk grotendeels te maken met angst voor het onbekende: men is nu eenmaal gewoon dat een overledene zo snel mogelijk de woning verlaat en onder de zorg van een uitvaartondernemer komt. Daarnaast bestaat er twijfel over de technische mogelijkheden van een thuisopbaring. Uiteraard is het uitvaartcentrum volledig toegerust om het lichaam voldoende te koelen. De mogelijkheden voor thuisopbaring worden echter sterk onderschat. Enkel wanneer er buiten tropische temperaturen gemeten worden, is het technisch gezien aan te raden de voorkeur te geven aan een uitvaartcentrum.

Vergoed door de uitvaartverzekeraar

Een thuisopbaring wordt evenals een opbaring in het uitvaartcentrum volledig vergoed door de uitvaartverzekeraar. Verzeker u nu al tegen de stijgende kosten van later en kies voor een uitvaartverzekering.

Bereid u financieel goed voor

Verzeker u nu al tegen de stijgende kosten van later en kies voor een uitvaartverzekering. Had u graag eens willen weten hoeveel in uw geval de maandelijkse premie zou bedragen en wenst u hierover meer informatie te ontvangen? Wij verzorgen graag een vrijblijvende uitleg bij u aan huis en beantwoorden al uw vragen. Plan zelf uw afspraak en wij voorzien u graag van een uitleg op maat. Ook mogelijk tijdens de avonduren!


Wees voorbereid, nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren. Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.
                                                                                  KLIK HIER

Liever een persoonlijke uitleg aan huis? Plan zelf uw afspraak en wij voorzien u graag van een uitleg op maat. Ook mogelijk tijdens de avonduren!
 Afspraak

Afspraak


Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.