Op welk moment een uitvaartverzekering afsluiten?

Op welk moment een uitvaartverzekering afsluiten?

Eigenlijk is het nooit te vroeg om een uitvaartverzekering te nemen. Hoe jonger men aan een uitvaartverzekering begint hoe lager de premie, hoe ouder hoe hoger verhoudingsgewijs de premie zal zijn. Vuistregel is dat een verzekering kan worden afgesloten vanaf het 18e levensjaar tot uiterlijk op 84 jarige leeftijd op basis van een maandelijkse premiebetaling.

Kinderen jonger dan 18 jaar zijn zonder bijkomende kost meeverzekerd bij de ouders. Elke maatschappij hanteert daarbij haar eigen regels, bij de een is het kind verzekerd voor hetzelfde kapitaal als de ouders terwijl dit bij een ander is begrensd tot maximaal € 2.500.

Waarom verzekeren?

Verzekeren doe je om een financiële oplossing achter de hand te hebben indien er zich onverwacht een overlijden voordoet. Bijkomend voordeel van een uitvaartverzekering is dat er behalve een financiële dekking ook nog tal van bijkomende voordelen zijn zoals administratieve ondersteuning tot persoonlijke bijstand voor de nabestaanden.

Is sparen een optie?

Natuurlijk kunt u ook gaan sparen door geregeld een bedrag opzij te zetten maar het duurt heel wat jaren voordat uw spaartegoed voldoende is aangegroeid. Hou er rekening mee dat de gemiddelde uitvaart vandaag al gauw € 4.000 kost en dat zal in de toekomst alleen maar hoger worden.

Wanneer is het goed om een uitvaartverzekering te nemen?

  • Als je eigenlijk geen uitvaart kan betalen, voor jezelf of voor iemand van je familie.
  • Als je niet wilt dat je nabestaanden met onvoorziene kosten worden opgezadeld. 
  • Als je niet het risico wilt nemen dat een overlijden zich eerder voordoet dan de tijd die je dacht nodig te hebben om voldoende te kunnen sparen. 

Hoe is de dekking van een uitvaartverzekering geregeld?

Voor elke verzekeringsmaatschappij geldt dat het volledige verzekerde kapitaal wordt uitgekeerd indien het overlijden een gevolg is van een ongeluk. Zelfs al zou u maar één keer hebben betaald, het volledige kapitaal gaat uitgekeerd worden en de resterende maandpremies komen te vervallen. Is het overlijden een gevolg van ouderdom of ziekte dan hanteert elke maatschappij een ander beleid. Waar de een werkt met een medische vragenlijst stelt de andere geen enkele vraag omtrent de gezondheid. De ene maatschappij werkt met een wachttijd van een jaar, de andere met een wachttijd die kan oplopen tot 3 jaar. De ene maatschappij keert het geld uit aan de begrafenisondernemer, de andere aan de nabestaanden.

Hoe duur is zo’n verzekering eigenlijk?

Uiteraard is dit van meerdere factoren afhankelijk, leeftijd en het verzekerde bedrag spelen natuurlijk een belangrijke rol. Ook uw gezondheid kan van invloed zijn maar gelukkig zijn er ook maatschappijen die geen medische vragenlijst hanteren en iedereen tegen dezelfde condities aansluiten ongeacht handicap, invaliditeit of medisch dossier. De gemiddelde premie bedragen variëren tussen de € 10 en de € 20 per maand.

Hoe pak je een uitvaartverzekering het beste aan?

Het beste is om contact op te nemen met een gespecialiseerde makelaar die werkt met meerdere verzekeringsmaatschappijen. Uw persoonlijke situatie zal uitwijzen welk verzekeringsproduct het beste bij u past. Werkt uw makelaar maar met één maatschappij of sluit u zichzelf rechtstreeks aan bij de verzekeringsmaatschappij of via een begrafenisondernemer dan is niet uitgesloten dat u ooit tot de vaststelling komt dat u voor hetzelfde geld of minder tegen veel betere condities verzekerd had kunnen zijn.Wees voorbereid, nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren. Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.
                                                                                  KLIK HIER

Liever een persoonlijke uitleg aan huis? Plan zelf uw afspraak en wij voorzien u graag van een uitleg op maat. Ook mogelijk tijdens de avonduren!
 Afspraak

Afspraak


Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.