Wat doet u met het Facebookaccount van een overleden dierbare?


Wat doet u met het Facebookaccount van een overleden dierbare?

Er moeten talloze zaken geregeld worden wanneer iemand komt te overlijden. Het beheren van een Facebook- of ander account op social media is wellicht niet het eerste waar u aan denkt. Toch is het verstandig een besluit te nemen over dergelijke online profielen.

Verwijderen van het account

U kunt ervoor kiezen het Facebookaccount van uw naaste te verwijderen. Facebook heeft een online formulier ter beschikking gesteld waarmee u dit eenvoudig aan kunt vragen. U dient uw eigen gegevens en die van de overledene in te vullen. Facebook gaat vervolgens onderzoeken of deze persoon inderdaad is overleden, bijvoorbeeld aan de hand van een link naar een rouwadvertentie die u mee kunt sturen met de aanvraag. Indien uw aanvraag wordt geaccepteerd, verwijdert Facebook het account.

Herdenkingsstatus aanvragen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om het Facebookaccount niet te verwijderen, maar een herdenkingsstatus aan te vragen. Met de tekst ‘ter nagedachtenis aan’ geeft Facebook voortaan duidelijk aan dat een profiel de herdenkingsstatus heeft. Zo’n profiel kan nog steeds bezocht worden door vrienden, maar komt bijvoorbeeld niet meer naar voren bij de categorie ‘mensen die je misschien kent’. Veel bezoekers vinden troost bij het bekijken van de oude berichten en foto’s. Het aanvragen van een herdenkingsstatus is heel eenvoudig te regelen via een online formulier.

Contactpersoon aanstellen

Alleen een contactpersoon die bij leven is aangewezen, kan bij een profiel met een herdenkingsstatus de profielfoto veranderen, een bericht vastzetten of reageren op nieuwe berichten. Privégegevens blijven echter altijd privé. Wilt u dat uw profiel na uw overlijden door uw echtgenoot, broer/zus of een vriendin wordt beheerd? Dan dient u nu alvast een of meerdere contactpersonen aan te wijzen.

Social media testament

U kunt uw laatste wensen omtrent uw social media-accounts vastleggen in een wilsbeschikking of testament. Zo bepaalt u zelf of uw account verwijderd wordt, of een herdenkingsstatus krijgt na uw overlijden. U kunt hierin ook aangeven wie u heeft aangesteld als contactpersoon. Het is niet toegestaan om uw wachtwoord te delen met derden, al wordt dit in de praktijk wel vaak gedaan.

Wees voorbereid, nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren. Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.
                                                                                  KLIK HIER

Liever een persoonlijke uitleg aan huis? Plan zelf uw afspraak en wij voorzien u graag van een uitleg op maat. Ook mogelijk tijdens de avonduren!
 Afspraak

Afspraak

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.