Is natuurlijk begraven mogelijk in België?


Is natuurlijk begraven mogelijk in België?

Een natuurbegraafplaats is een bestaand stukje bos of stuk natuur dat dienst doet als begraafplaats. In landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de Verenigde Staten zijn natuurbegraafplaatsen al helemaal ingeburgerd. 

De urnen die worden begraven op zo’n natuurbegraafplaats zijn vervaardigd uit natuurlijke en organisch afbreekbare materialen zoals hout, zand, natuurlijk hars en bijenwas. Ze worden op kleur gebracht met milieuvriendelijke verf. 

Nadat een biologisch afbreekbare urn in de aarde is begraven, begint het afbraakproces. De urn zal na verloop van tijd vergaan. Hierbij wordt de urn met as opgenomen in de natuur. De duur van het afbraakproces van de ecologische urn hangt af van de weersomstandigheden en bodemgesteldheid.

Vlaanderen heeft sinds een tijdje ook al een aantal natuurbegraafplaatsen. Onder meer in Antwerpen, Sint-Niklaas en Roeselare.

Steeds meer mensen dromen van een eeuwige rust in de natuur. Na hun dood willen zij de natuur verrijken en niet vervuilen. Vandaar dat ze kiezen voor een natuurbegraafplaats. Men kan ervoor kiezen om in de compost van de overledene een herinnering boompje te planten.

Bereid u financieel goed voor
Verzeker u nu al tegen de stijgende kosten van later en kies voor een uitvaartverzekering.

Een uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte zonder medische acceptatie, uitsluiting of verhoogde premie.

Dat is mogelijk maar houdt u wel rekening met de volgende voorwaarden:
  • Géén uitkering ingeval van overlijden binnen de eerste 12 maanden. U ontvangt wel alle betaalde premies terug zonder aftrek van kosten
  • 50% uitkering vanaf de 12e t/m de 24e maand
  • 100% uitkering vanaf de 25e maand
  • 100% uitkering vanaf de 1e maand bij overlijden ten gevolge van een ongeval 
Aarzelt u niet ons te contacteren indien u daarover graag meer informatie ontvangt.
                 Tel 0471 72 73 24
                 E-mail: info@uitvaartmakelaar.be

Had u graag eens willen weten hoeveel in uw geval de maandelijkse premie zou bedragen en wenst u hierover meer informatie te ontvangen? Wij verzorgen graag een vrijblijvende uitleg bij u aan huis en beantwoorden al uw vragen. Plan zelf uw afspraak en wij voorzien u graag van een uitleg op maat. Ook mogelijk tijdens de avonduren!

 Afspraak
Afspraak

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.