Een uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte


Een uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte

Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten, maar bent u bang dat dit niet kan vanwege een (chronische) ziekte, handicap of invaliditeit? Er is ook in dergelijke situaties  meer mogelijk dan u denkt. Wel kan de uitvaartverzekeraar extra voorwaarden hanteren. Deze voorwaarden kunnen invloed hebben op de de hoogte van de premie en de dekking van de kosten. Laat u hierover goed informeren voordat u de uitvaartverzekering afsluit.

Medische acceptatie

Wanneer u een uitvaartverzekering afsluit, krijgt u in de meeste gevallen enkele vragen over uw gezondheid voorgelegd. Deze vragen gaan in op uw huidige gezondheidstoestand, uw medische verleden en uw leefstijl. Afhankelijk van uw antwoorden kan de verzekeraar een bezoek aan een (aangewezen) arts verzoeken. Op die manier wordt het voor de uitvaartverzekeraar duidelijk of u een verhoogd risico heeft om vervroegd te overlijden. De verzekeraar bepaalt welke consequenties het verhoogde risico heeft voor uw verzekering.

Voorwaarden bij ziekte

Bepaalde ziektes en een ongezonde leefstijl – bijvoorbeeld roken – kunnen het risico op vervroegd overlijden verhogen. De uitvaartverzekeraar loopt dan dus een hoger risico, omdat u in vergelijking met de gemiddelde verzekeringsnemer minder tijd heeft om met de premie voldoende kapitaal op te bouwen en daarmee uw verzekering kostendekkend te maken. Om het risico voor de verzekeraar te verlagen, kunnen er extra voorwaarden gehanteerd worden zoals een verhoging van de premie, het instellen van een extra wachttijd tot zelfs uitsluiting indien het overlijden een gevolg is van een bepaalde, al aanwezige ziekte.

Een uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte zonder medische acceptatie, uitsluiting of verhoogde premie.

Er zijn verzekeraars die u kunnen aansluiten ongeacht de aanwezigheid van een medisch dossier. Deze maatschappijen hanteren enkel een wachttijd. Vindt het overlijden plaats binnen de eerste 12 maanden van de verzekering dan volgt er géén uitkering tenzij het overlijden een gevolg is van een ongeluk. In dat geval geldt de dekking vanaf de ingangsdatum onder voorwaarde dat minimaal de 1e premiebetaling heeft plaatsgevonden.

Aarzelt u niet ons te contacteren indien u daarover graag meer informatie ontvangt.
                 Tel 0471 72 73 24
                 E-mail: info@uitvaartmakelaar.be

Bereid u financieel goed voor

Verzeker u nu al tegen de stijgende kosten van later en kies voor een uitvaartverzekering. Had u graag eens willen weten hoeveel in uw geval de maandelijkse premie zou bedragen en wenst u hierover meer informatie te ontvangen? Wij verzorgen graag een vrijblijvende uitleg bij u aan huis en beantwoorden al uw vragen. Plan zelf uw afspraak en wij voorzien u graag van een uitleg op maat. Ook mogelijk tijdens de avonduren!

 Afspraak
Afspraak

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.