Hoe voorkomt u familieruzies om de erfenis?


Hoe voorkomt u familieruzies om de erfenis?

Een ruzie om de erfenis: het komt in de beste families voor. Niet zelden leiden deze ruzies tot onherstelbare beschadigingen van de familiebanden. Met de juiste maatregelen bij leven kunt u echter voorkomen dat uw nabestaanden met elkaar in onmin raken.

Bespreek uw wensen

Heeft u een sieraad dat u aan een bepaald persoon na wilt laten? Of heeft u andere specifieke wensen voor uw nalatenschap? Bespreek dit dan met uw nabestaanden. Duidelijkheid vooraf kan veel ruzies voorkomen. Het is echter wel belangrijk om al uw nabestaanden in te lichten, eenzijdige mondelinge afspraken zijn na een overlijden vaak juist de aanleiding van ruzies om de erfenis. Overweeg bepaalde voorwerpen bij leven al te schenken aan uw dierbaren zodat er geen verwarring over kan ontstaan.

Leg uw wensen vast

Wanneer u mondelinge afspraken maakt, bent u afhankelijk van de welwillendheid van uw nabestaanden. Zij moeten er immers zorg voor dragen dat uw wensen uitgevoerd worden. Om uw wensen kracht bij te zetten kunt u een testament opstellen. Ook wanneer u uw wensen liever niet bij leven bespreekt, kunt u deze vastleggen in een testament. Als u geen testament opstelt, zal de nalatenschap volgens het erfrecht worden verdeeld.

Blijf met elkaar in gesprek

Bent u een erfgenaam en dreigen er meningsverschillen te ontstaan over de erfenis? Dan is het goed om met elkaar in gesprek te gaan. Er zit vaak meer achter het verlangen naar een bepaald erfstuk dan op het eerste gezicht lijkt. Zo kan een bepaald voorwerp een grote emotionele waarde voor iemand hebben. Luister naar elkaar en probeer tot een compromis te komen, de familiebanden kunnen immers onherstelbaar beschadigd raken.

Kies een goede uitvaartverzekering

Niet alleen de erfenis kan tot ruzie leiden, ook de vraag wie de uitvaart gaat betalen kan voor problemen zorgen. U kunt dit echter voorkomen. Verzeker u nu al tegen de stijgende kosten van later en kies voor een uitvaartverzekering.

Bereid u financieel goed voor

Wij geven graag een vrijblijvende uitleg bij u aan huis over de voordelen van een uitvaartverzekering en hoeveel in uw geval de maandelijkse premie zou bedragen? Plan zelf uw afspraak en wij voorzien u graag van een uitleg op maat. Ook mogelijk tijdens de avonduren!

 Afspraak
Afspraak

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.