Maak uw laatste wensen kenbaar


Maak uw laatste wensen kenbaar

Steeds meer mensen maken hun laatste wensen kenbaar aan hun dierbaren. Het kan ook voor u een geruststelling zijn om uw laatste wensen op papier te zetten. Aan de andere kant is het ook voor uw nabestaanden fijn wanneer dit door u geregeld is. Wanneer u uw laatste wensen kenbaar maakt, kunnen uw nabestaanden immers een uitvaart vormgeven die volledig in uw geest is. Zij kunnen dit als zeer troostend ervaren en dat is een eerste stap in het verwerken van een dergelijk verlies.

Leg uw laatste wensen vast

Het is aan te bevelen uw laatste wensen voor uw nabestaanden vast te leggen. Zo hebben zij een houvast bij het regelen van de uitvaart en kunnen zij specifieke wensen uitvoeren. U kunt deze wensen basic houden en bijvoorbeeld alleen aangeven of u begraven of gecremeerd wilt worden, welke liederen u mooi vindt en van welke bloemen u houdt. Sommige mensen hebben bij het overlijden al een volledig draaiboek voor de uitvaart klaar liggen. Bedenk u echter wel dat het vormgeven van de uitvaart een eerste stap is in de rouwverwerking voor uw nabestaanden. U wilt hen daarom niet te veel uit handen nemen.

Bespreek uw wensen met uw dierbaren

Wanneer u uw laatste wensen heeft vastgelegd, kunt u deze delen met iemand die u na staat. U kunt ervoor kiezen de laatste wensen te bespreken of een gesloten envelop overhandigen. Het heeft echter de voorkeur om uw laatste wensen te bespreken, zeker wanneer het uw partner of uw kinderen betreft. Niet iedereen staat hier echter voor open, de dood van een dierbare is een onderwerp dat veel mensen willen vermijden. Wees in dat geval begripvol en dring u niet aan een ander op. U kunt er dan beter voor kiezen uw dierbaren enkel in kennis te stellen waar u dergelijke informatie heeft opgeborgen, zodat zij niet hoeven te zoeken wanneer het moment daar is.

Bereid u financieel goed voor

Voorkom dat de kosten van uw uitvaart voor rekening van uw dierbaren komen en bereid u ook voor op de financiële kant. Berg uw verzekeringspolis op bij uw laatste wensen zodat deze eenvoudig te vinden zijn. Nog niet verzekerd? Verzeker u dan nu tegen de stijgende kosten van later en kies voor een uitvaartverzekering op maat.

Wij geven graag een vrijblijvende uitleg bij u aan huis over de voordelen van een uitvaartverzekering en hoeveel in uw geval de maandelijkse premie zou bedragen? Plan zelf uw afspraak en wij voorzien u graag van een uitleg op maat. Ook mogelijk tijdens de avonduren!

 Afspraak
Afspraak
Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.