Hoe omgaan met rouw aan de koffietafel?
Hoe omgaan met rouw aan de koffietafel?

Na een uitvaart is het gebruikelijk dat men bijeenkomt voor de koffietafel. Daar wordt de overledene nogmaals herdacht. De koffietafel staat dan ook in het teken van samenzijn en het verwerken van het verlies. Tijdens de koffietafel kunnen de nabestaanden elkaar steun betuigen en samen hun verhalen over de overledene delen. Het is dan ook al een eeuwenoude traditie. Het is echter niet voor iedereen even makkelijk om tijdens dit ritueel hun emoties in toom te houden na een emotionele uitvaart.

Waarom een koffietafel?

Zoals eerder al werd vermeld dient de koffietafel vooral om het samenzijn van de nabestaanden te versterken. Ook als het voor iemand moeilijk is om over de overledene te praten of om herinneringen op te halen kan dit gebruik toch goed zijn. Door over het verlies te praten, begint het verwerkingsproces en zet men een eerste stap in het rouwen. Zelfs al is dit moeilijk, het is toch goed om het verlies uiteindelijk een plek te kunnen geven. De koffietafel helpt hierbij.

Wat zijn de kosten van een koffietafel?

Natuurlijk moet de zaak ook praktisch worden bekeken. Een uitvaart wordt steeds duurder en ook koffietafels zijn vaak niet goedkoop. Zeker wanneer u graag een wat persoonlijkere toets wilt toevoegen, moet er vaak worden bijbetaald. 
Wees voorbereid, nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren. Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.    

                                                                     KLIK HIER

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.