Een begrafenis: sober of uitgebreid?Een begrafenis: sober of uitgebreid?

Steeds vaker hoort men verhalen over begrafenissen waarbij het leven van de overledene uitgebreid gevierd wordt. Sommigen vinden dit ongepast, anderen zien dit juist als het perfecte afscheid van hun dierbare. Hoort een leven groots gevierd te worden, of is soberheid juist eerder gepast tijdens een uitvaart? Het hangt af van vele verschillende factoren, die allemaal een rol spelen in het begrafenisgebeuren.

Waarom soberheid?

Een sobere begrafenis is gebruikelijk in veel verschillende culturen, waaronder het jodendom. De eenvoud van de uitvaart wordt vaak gezien als een blijk van respect voor de overledene. Het is ook een uiting van het verdriet dat gepaard gaat met het overlijden. Natuurlijk hoeft de keuze voor soberheid niet alleen af te hangen van de cultuur van de nabestaanden en de overledene. Ook persoonlijke smaak is erg belangrijk. Sommige mensen hebben nu eenmaal liever soberheid in hun periode van rouw. Zo focust men zich ook volledig op de overledene zelf en niet op afleidingen.

Waarom een uitgebreide uitvaart?

Tijdens een uitvaart met veel muziek, eventueel videobeelden of foto’s en een uitgebreide koffietafel wordt het leven van de overledene gevierd. Het verdriet van het overlijden en de gevoelens van rouw worden hier vaak vermengd met het geluk dat men de overledene heeft gekend. Een nadeel van een uitgebreide uitvaart is de kost ervan.

 Wees voorbereid, nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren. Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.    

                                                                     KLIK HIER

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.