Geen titel

Hoe voert u de conversatie over uitvaartverzekeringen?

Het is een gesprek dat iedereen liever uit de weg gaat: de conversatie rondom uw eigen uitvaart. Het is dan ook niet prettig om voorbereidingen te treffen over uw eigen overlijden of dat van uw dierbaren. Toch is het belangrijk om u goed te informeren over de verschillende verzekeringspolissen rond dit onderwerp. De vraag is natuurlijk hoe u dit gespreksonderwerp aansnijdt bij degene die u dierbaar zijn.

Een moeilijk gesprek aangaan: hoe doet u dat?

Het belangrijkste dat u het beste kan onthouden wanneer u met iemand over zijn/haar opties praat, is veiligheid. De persoon waarmee u dit gesprek voert moet zich veilig voelen in de omgeving. Zo voelt hij/zij zich namelijk niet aangevallen en wordt hij/zij niet zozeer overvallen door angst of andere emoties die een overlijden met zich meebrengt. Zorg voor een comfortabele sfeer en een herkenbare omgeving. Houd een vriendelijke toon aan en wees goed voorbereid op het gesprek. Door de conversatie informatief te houden, kan u eventuele overspoelingen van emoties ontwijken.

Kennis is macht

Een belangrijk element in het gesprek is informatie. Indien u goed geïnformeerd bent, verloopt een gesprek hier rond vaak beter. Het is belangrijk deze conversatie niet uit de weg te gaan en ook om tijdig maatregelen te nemen om te voorkomen dat u degene die u dierbaar zijn later niet opzadelt met uw lasten. 
Wees voorbereid, nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren. Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.    

                                                                     KLIK HIER

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.