De wilsbeschikking

Verklaring betreffende de laatste wilsbeschikking inzake de wijze van teraardebestelling. 

Bovengenoemd document is redelijk onbekend, maar wel voordelig. Een wilsbeschikking is een formulier waarin de wil rond de uitvaart van een persoon geregistreerd wordt aan de hand van zijn/haar rijksregisternummer. Dit document biedt verschillende voordelen, zowel voor de overledene als voor de nabestaanden. Veel gemeenten hebben een invulformulier beschikbaar op hun website. Toch zijn er maar weinig mensen bekend met dit fenomeen. Daarom even een woordje uitleg hierover.

Wat is een wilsbeschikking?

Wanneer een persoon te overlijden komt, dient de begrafenisondernemer steeds te informeren bij de gemeente of er al dan niet een wilsbeschikking is vastgelegd. Zoals eerder vermeld wordt dit document gekoppeld aan uw rijksregisternummer. Is er een wilsbeschikking geregistreerd, dan mag de begrafenisondernemer hier niet van afwijken. Alle wensen die hierin worden opgenomen worden dus uitgevoerd tijdens de uitvaart van de overleden persoon. Verder houdt dit formulier vele voordelen in voor iedere betrokken partij.

Wat zijn de voordelen ervan?

Voor de overledene kan een wilsbeschikking erg geruststellend zijn: hij/zij is zeker dat zijn/haar wensen worden uitgevoerd. De nabestaanden kunnen hierin namelijk ook geen wijzigingen maken. Zij worden wel op de hoogte gebracht indien er sprake is van een uitvaartverzekering, wat voor hen een voordeel is. Zo wordt namelijk de situatie voorkomen waarin men pas een verzekeringspolis terugvindt nadat de nabestaanden de kosten van de uitvaart voor zich hebben genomen.


Wees voorbereid, nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren. Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.    

                                                                     KLIK HIER

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.