Een steeds moderniserende afscheidsceremonie


Een steeds moderniserende afscheidsceremonie


Nieuwe technologieën hebben een grote impact gehad op de invulling van ons dagelijks leven. En dit is ook in de uitvaartbranche te merken. Er zijn steeds meer uitvaartcentra die gebruik maken van camera’s en andere video technologieën zoals een projectiescherm. Zo kunnen uitvaartplechtigheden live via het internet gestreamd worden. Dit is ideaal voor nabestaanden die wegens gezondheidsproblemen niet aanwezig kunnen zijn of voor nabestaanden waarvoor de afstand simpelweg te groot is, denk maar aan het buitenland. Ook kunnen er allerlei leuke foto’s en filmpjes van de overledene worden getoond tijdens de uitvaart.

Die camera’s maken het ook mogelijk de uitvaart te filmen. Na de uitvaart kunnen de nabestaanden de film mee naar huis op cd of op een usb-stick. Op die manier kan je de uitvaart later bekijken in het gezelschap van familie of vrienden, wanneer je er behoefte aan hebt.

Vroeger waren nabestaanden al blij dat er één of twee foto’s werden getoond tijdens de afscheidsceremonie. Vandaag de dag zijn er steeds meer en meer gepersonaliseerde afscheidsceremonies waarbij ontroerende videomontages, bestaande uit mooie foto’s, mooie teksten en mooie gedichten, gemaakt worden. Natuurlijk kruipt er heel wat tijd in deze montages maar daar staat tegenover dat ze bijdragen aan het creëren van een onuitwisbare herinnering aan de overledene.

Wees voorbereid, nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren. Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.    

                                                                     KLIK HIER

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.