Een plots overlijden, wat nu?
Een plots overlijden, wat nu?

Wanneer iemand plots overlijdt, staat de wereld even stil. Je moet het verlies van een dierbare verwerken. Maar tegelijkertijd moeten er een aantal praktische zaken geregeld worden waar u op dat moment misschien liever niet bij stilstaat.

Vlak na het overlijden van een persoon moet een arts het overlijden vaststellen. Daarna kan u ook een begrafenisondernemer inschakelen. Hij zal een aangifte van het overlijden doen bij de burgerlijke stand van de gemeente. Dit kan u ook zelf doen. Belangrijk is dat u de aangifte doet in de gemeente waar de persoon is gestorven.

Daarnaast zal u ook de banken op de hoogte moeten brengen waar de overledene tegoeden had. Hierdoor worden alle rekeningen geblokkeerd en kunnen er geen sommen afgehaald worden zonder de toestemming van de erfgenamen.

Een notaris zal ook aangesteld moeten worden. Hij zal nagaan of de overledene wilsbeschikkingen heeft nagelaten in een testament. Wanneer dit nagekeken is, kan de notaris bepalen wie recht heeft op welk deel van de nalatenschap.


De begrafenis regelenVoordat je de begrafenis gaat regelen, moet je eerst contact opnemen met een begrafenisondernemer. Het kan zijn dat de overledene specifieke wensen had over de begrafenis. Hij of zij kan de uitvaart al geregeld hebben met de begrafenisondernemer.
Wees voorbereid, nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren. Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.    

                                                                     KLIK HIER

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.