De traditionele koffietafel of toch liever een uitbundig feest?


De traditionele koffietafel of toch liever een uitbundig feest?

Vroeger was een traditionele koffietafel de standaard. Deze aangelegenheid is een samenzijn van vrienden en familie, steun geven, verlies verwerken en herinneringen ophalen. Vaak gaat dit gepaard met een maaltijd, bestaande uit: broodjes, charcuterie, koffie of thee en gebakjes. Tegenwoordig bestaan er verschillende formules waaruit je kan kiezen. Zo heb je de keuze uit een staande of gewone koffietafel, uit een koffietafel deluxe (met een glaasje cava) of koffietafel met allerlei diverse visgerechten enzovoort. Op die manier maak je de koffietafel ietsje persoonlijker.

Vandaag de dag zien we een duidelijke verandering in de traditionele koffietafel. Meer en meer zien we dat de standaard koffietafel wordt ingeruild voor een afscheid naar wens. De betekenis van een koffietafel is stilaan veranderd van een niet zozeer ingetogen afscheid van een dierbaar persoon, naar een feest, waar het leven van een bijzonder iemand wordt gevierd. Zo kan men nog een laatste eerbetoon brengen aan de overledene.

Een aantal jaar geleden is de laatste wens van een Amerikaanse poker liefhebber uitgekomen. Hij wou na zijn dood al zittend aan een pokertafel worden opgebaard zodat zijn vrienden nog één keer met hem konden pokeren. Dit was zijn allerlaatste wens en die hebben zijn nabestaanden mooi vervuld.

Wees voorbereid, nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren. Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.    

                                                                     KLIK HIER

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.