Uitvaarten bij verschillende religies

Uitvaarten bij verschillende religies 

De dood maakt in veel religies deel uit van een aantal vaste rituelen die de mens tijdens zijn leven doorloopt. Vaak wordt er dan ook in ieder geloof op een geheel eigen manier gerouwd. Ook de uitvaart van de overledene wordt meestal gekleurd door de religie die hij of zij tijdens zijn of haar leven volgde. Sterven krijgt verschillende betekenissen afhankelijk van het geloof dat men onderzoekt.

Welke tradities zijn er?

In het Christendom vindt bij veel uitvaarten de offergang plaats. Dit is een ritueel waarbij de aanwezigen worden uitgenodigd om naar voren te komen, waarna ze het kruisbeeld aanraken en een bijdrage in de offerschaal achterlaten. Daarna kunnen de nabestaanden communie komen halen. Meestal wordt de dienst vergezeld van veel kerkelijke muziek en teksten uit de Bijbel. Een traditionele Joodse begrafenis is zeer sober: er is geen sprake van muziek of bloemstukken. Een van de Joodse tradities is het aanbrengen van een scheur in de kledij. Dit is een teken van rouw dat regelmatig nog voorkomt, hoewel dit niet altijd meer gebeurt. In de Islam is het vooral belangrijk dat de overledene bij het begraven met zijn gezicht naar Mekka wordt gelegd.

Rouwen is universeel

Welk geloof iemand ook aanhangt: rouwen blijft universeel. Iedereen ervaart gevoelens van verdriet en/of angst wanneer een dierbare overlijdt. Hoewel de dood soms op andere manieren kan worden geïnterpreteerd afhankelijk van iemands geloof, blijft het zo dat iemand weg is, en dat is vaak moeilijk. Een mooie uitvaart kan helpen om deze gevoelens een plek te geven en op een aangename manier aan de overledene terug te denken.Wees voorbereid, nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren.  Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.       

                                                                     KLIK HIER

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.