De uitvaart, een persoonlijke gebeurtenis.


De uitvaart: een persoonlijke gebeurtenis

De uitvaart dient als een moment waarop de familie en vrienden van de overledene afscheid kunnen nemen. Het is een manier waarop de nabestaanden hun gestorven dierbare allemaal samen kunnen herdenken. Dit helpt ons vaak om het verdriet dat met een overlijden gepaard gaat, te verwerken. Het is dan ook van belang dat de uitvaart een echte reflectie vormt van het leven van de overledene. Hierdoor kunnen nabestaanden namelijk op een positieve manier aan hem of haar terugdenken, met de uitvaart als waardig afscheid.

Persoonlijke wensen

Ieder mens heeft zijn unieke wensen, zo ook als het om de uitvaart gaat. De een wil graag veel muziek en foto’s, de ander houdt het liever sober. Bespreek dit onderwerp met uw dierbaren tijdens hun levensduur. Zo kan u er zeker van zijn dat ze het afscheid krijgen dat ze zelf graag hadden gewild. Dit lijkt misschien een zwaar onderwerp, maar achteraf zal u geen twijfels hebben over de manier waarop u het afscheid van uw dierbaren in orde moet brengen. Hierdoor wordt een hoop stress en eventueel verdriet vermeden.

Wees voorbereid

U kan u op meer manieren op het overlijden van een dierbare voorbereiden. Naast het gesprek over de wensen van uw dierbare, kan u zich ook op financieel vlak klaarmaken voor deze gebeurtenis. Dit is niet te onderschatten: wanneer een naaste te overlijden komt, zijn geldzaken namelijk wel het laatste waar u mee bezig wil zijn. De prijzen in de uitvaartsector zijn in de afgelopen jaren nogal gestegen, iets om zeker rekening mee te houden en tijdig uw maatregelen te treffen in de vorm van een spaarrekening of verzekering.  
Nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren.  Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.       

                                                                     KLIK HIER

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.