Schenken aan liefdadigheidsorganisatie bij begrafenissen


Schenken aan liefdadigheidsorganisatie bij begrafenissen.

Traditioneel gezien schenken mensen bij een uitvaart bloemen of kransen, vaak vergezeld van een rouwkaart. Tegenwoordig wordt er echter steeds vaker voorgesteld om in naam van de overledene een gift te doneren aan een goed doel. De liefdadigheidsorganisatie in kwestie wordt uitgekozen door de overledene zelf (tijdens zijn levensduur) of door de nabestaanden.

Een vrijblijvend gebaar.

Natuurlijk wordt niemand gedwongen om in naam van hun dierbare overledene een bedrag te schenken aan een goed doel. Dit wordt eerder als vrijblijvende suggestie meegegeven, vaak uit wens van de overledene. Op deze manier willen mensen vaak een extra betekenis geven aan hun overlijden. Het door hen gekozen fonds steunt meestal een zaak die hen na aan het hart ligt. Op die manier wordt het verdriet van het overlijden binnen de familie en vriendenkring deels omgezet in positiviteit.

Waarom geen bloemen?

Vandaag de dag wordt er steeds vaker voor een crematie gekozen. Hierbij wordt de as van de overledene vaak uitgestrooid op een betekenisvolle plek. Dit maakt het niet altijd mogelijk of praktisch om bloemen(kransen) neer te leggen, zoals dat bij een traditioneel graf wel is. Daarnaast vriezen bloemstukken in de winterperiode vaak kapot, wat jammer is van het gebaar. Een gift aan een goed doel is daarom niet alleen betekenisvol, maar ook praktisch.

De prijzen in de uitvaartsector zijn de afgelopen tien jaar een heel stuk gestegen. Nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren.  Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.       

                                                                     KLIK HIER

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.