Kinderen helpen bij het rouwen.

Kinderen helpen bij het rouwen.

Wanneer een dierbare overlijdt willen we onze kinderen de gevoelens van rouw en verdriet het liefste volledig besparen. Het is echter beter om ze hun gevoelens te laten beleven binnen een vertrouwde omgeving. Zo leren ze te rouwen en kunnen ze het verdriet verwerken. Het is wel aan te bevelen om hier met uw kinderen over te praten op een manier die bij hun leeftijd past. Het is namelijk zeer waarschijnlijk dat ze nog niet volledig begrijpen wat er aan de hand is wanneer een dierbare sterft. Dit geldt zeker indien ze nog zeer jong zijn.

Zwijgen of praten?

De dood is een thema dat niet verzwegen hoeft te worden, ook niet voor (jonge) kinderen. Vaak begrijpen zij niet waar de overledene heen is en vullen ze dit bij gebrek aan correcte informatie in met hun eigen fantasie. Dit maakt hun idee van de dood vaak verwarrend of eng. Het is dus belangrijk dat u ze voorziet van correcte informatie. Wees ook niet bang om uw eigen gevoelens te tonen. Zo zien uw kinderen namelijk dat het geaccepteerd wordt om verdriet te hebben en zullen ze hun eigen emoties niet onderdrukken.

Emoties bij rouwende kinderen

Het is niet vanzelfsprekend dat uw kind op dezelfde manier rouwt als uzelf. Kinderen ervaren de emoties die bij rouw horen vaak anders dan wij. Zo komen boosheid, verdriet, geluk of verwarring vaak op onverwachte momenten naar boven drijven. Dit is niet vreemd, dus maak u geen zorgen als het lijkt of uw kind op een vreemde manier zijn gevoelens toont. Stel u begripvol op en wees er voor ze wanneer ze u nodig hebben.

Uw kind voorbereiden op het overlijden van een dierbare is moeilijk. U kan uzelf echter wel praktisch voorbereiden zodat u zich op het rouwproces van u en uw kind kan focussen.
De prijzen in de uitvaartsector zijn de afgelopen tien jaar een heel stuk gestegen. Nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren.  Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.       

                                                                     KLIK HIER

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.