Spreken tijdens een uitvaart
Spreken tijdens een uitvaart.

Tijdens een uitvaart heeft u de mogelijkheid om uw overleden dierbare een laatste keer toe te spreken. Dit kan vaak helpen in het rouwproces en vormt een bijdrage aan een mooi en waardig afscheid. Deze laatste woorden zijn echter zeer persoonlijk en het is niet altijd makkelijk om ze te brengen op het moment dat u afscheid neemt. In dit artikel vindt u enkele opties rond het spreken tijdens een uitvaart.

Wie spreekt er?

Vaak wordt het spreken behouden voor naaste familieleden en vrienden van de overledene. Indien zij dit echter te moeilijk vinden, maar wel graag op een persoonlijke manier afscheid willen nemen, kan men opteren voor een professionele spreker. Deze mensen zijn ervoor opgeleid om persoonlijke woorden over te brengen op een gepaste manier. Ook de leider van de uitvaartceremonie kan een door u geschreven tekst of brief voorlezen. Zo kan het afscheid toch herkenbaar worden gemaakt voor de aanwezigen zonder dat de dierbaren van de overledene zelf hoeven te spreken.

Het schrijven van de tekst

Vaak vinden nabestaanden het zeer moeilijk om de juiste woorden te vinden om het leven van de overledene te beschrijven. Hierbij is het belangrijk te onthouden dat dit zeer persoonlijk is: de overledene speelde in ieders leven een andere rol. Indien de toespraak goed wordt voorbereid kan het een prachtige toevoeging zijn aan een afscheid.De prijzen in de uitvaartsector zijn de afgelopen tien jaar een heel stuk gestegen. Nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren.  Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.       

                                                                     KLIK HIER


Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.