Nabestaandenbegeleiding: wat na een overlijden?


Waar kan u terecht met uw vragen wanneer een dierbare is overleden? Lees hier meer.

Een dierbare verliezen: wat nu?
Het is nooit makkelijk om iemand te verliezen waar u van houdt. Niet alleen heeft u verdriet door het gemis, er moeten ook vaak vele praktische zaken geregeld worden waar uw hoofd niet naar staat. Er zijn verschillende soorten begeleiding waar u als nabestaande aanspraak op kan maken nadat u een dierbare bent verloren. Hieronder kan u meer lezen over verschillende soorten begeleiding: op emotioneel vlak en meer qua praktische zaken.

Steun na het overlijden
Een overlijden brengt veel verdriet met zich mee. U hoeft dit verdriet echter niet alleen te dragen. In de eerste instantie kan u vaak terecht bij uw familie en vrienden, maar soms is het fijn om met een buitenstaander over uw verlies te kunnen praten. U kunt hiervoor altijd terecht bij uw huisarts, die u eventueel kan doorverwijzen naar iemand die zich specialiseert in rouwverwerking. Ook zijn er veel vrijwilligers die zich inzetten om op een discrete en ondersteunende manier hulp te bieden aan nabestaanden.

Praktische begeleiding
Naast het verdriet van uw verlies komen er na een overlijden ook een boel administratieve verplichtingen boven. Hierbij denken we aan de erfenis, eventuele abonnementen die de overledene had lopen, de kosten van de uitvaart, enzovoort. De website van de Vlaamse Overheid geeft antwoord op de meest relevante zaken, voor meer informatie zie website De prijzen in de uitvaartsector zijn de afgelopen tien jaar een heel stuk gestegen. Nabestaanden kunnen bij een uitvaart vaak een serieuze rekening verwachten. Een uitvaartverzekering biedt financiële gemoedsrust, niet alleen aan u maar beslist ook aan uw dierbaren.  Wenst u daar meer over te weten? Wij voorzien u graag van een uitleg op maat.       

                                                                     KLIK HIER

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.