Het levenstestament: wat en waarom

Het levenstestament: wat en waarom

De meeste mensen zijn wel bekend met het klassieke testament waarin wensen worden opgenomen die na de dood van een persoon worden nageleefd. Het levenstestament lijkt sterk op de meer klassieke versie, maar gaat over keuzes die gemaakt worden wanneer de persoon in kwestie nog leeft, maar niet langer in staat is om zijn wensen te uiten door ziekte of ongeval. Ook wensen rondom het verloop van een uitvaart kunnen hierin worden opgenomen. Zo worden uw eigen wensen toch nog nageleefd, ook indien u zelf niet meer in staat zou zijn om ze te uiten.

Waarom kiezen voor een levenstestament

Aangezien het levenstestament onder meer aangeeft welke wensen een persoon heeft omtrent zijn uitvaart, vormt dit document vaak een geruststelling voor naasten. Zij weten namelijk dat de persoonlijke keuzes die men niet uit de weg kan gaan bij het plannen van een uitvaart door de persoon in kwestie zijn genomen. Ook andere zaken kunnen via dit document geregeld worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verdelen van persoonlijke bezittingen bij het verhuizen naar een rusthuis.


De kosten van een levenstestament

De kosten die men voor dit levenstestament betaalt zijn sterk afhankelijk van hetgeen er geregeld moet worden. Aangezien iedere uitvaart anders is, zullen ook de prijzen verschillen. Het is dus zeker zinvol u goed te informeren bij uw plaatselijke begrafenisondernemer.Altijd al eens willen weten wat de kosten van een uitvaartverzekering bedragen?       
                                                                     KLIK HIER

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.