Meer over de digitale kluis

Meer over de digitale kluis.

Tegenwoordig brengen we alsmaar meer tijd door online. Digitalisering heeft zijn weg gevonden doorheen alle generaties en dit heeft ook gevolgen voor de uitvaartsector. We zijn actief op Facebook, LinkedIn, Instagram en andere sociale media sites, we doen onze bankverrichtingen online, sommigen houden een blog bij en anderen bewaren online een verzameling van hun mooiste foto’s. Deze zaken worden allemaal vergrendeld met een wachtwoord.

Maar wat nu bij een overlijden? Een wachtwoord zal ervoor zorgen dat het voor de nabestaanden niet eenvoudig is deze profielen te beheren. Een oplossing kunnen we vinden in het principe van de ‘digitale kluis’.

Je kan één vertrouwenspersoon kiezen die deze kluis kan openen bij het overlijden. Deze digitale kluis zal vele mogelijkheden bieden. Je kan er niet alleen wachtwoorden van onlineaccounts veilig bewaren. Je kan er ook de belangrijkste foto’s en documenten kwijt en velen gebruiken de kluis ter voorbereiding van hun uitvaart.

Ze bewaren er hun wensen en emotionele boodschappen. Welke liedjes ze graag horen, van welke bloemen ze houden, wat hun favoriete gedichten zijn, enzoverder. Al de informatie kan verzameld worden op één plek. Ook belangrijke informatie zoals een kopie van het testament of een aangifte van het nalatenschap.

Een digitale kluis bespaart de naasten heel wat zoekwerk én ze kunnen er mogelijks vele mooie herinneringen terugvinden. Bovendien kan je ook berichten richten tot specifieke personen. Je moet dus niet steeds alle informatie delen met iedereen. Denk zeker eens na over de mogelijkheden van deze digitale kluis, het zal voor de nabestaanden het gehele proces vereenvoudigen.


Altijd al eens willen weten wat de kosten van een uitvaartverzekering bedragen?       
                                                                     KLIK HIER
Meer dan uw geboortedatum, kapitaal naar keuze en gewenste looptijd hoeft u niet in te vullen.

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.