Wat u moet weten over bovengronds begraven

Wat u moet weten over bovengronds begraven.

Bovengronds begraven is toegestaan in Vlaanderen, toch voorzien maar enkele gemeenten een bovengrondse begraafplaats. Het unieke concept is nog niet bij iedereen in ons land gekend. In het zuiden van Europa daarentegen is het bijna standaard. 

Deze optie vormt een interessant alternatief voor mensen die niet in de grond begraven willen worden of niet geïnteresseerd zijn in een crematie. 

Een bovengrondse begraafplaats, ook wel galerijgraf genoemd, is een betonnen muur voorzien van verschillende opdelingen. Er ontstaan verschillende graven boven en naast elkaar. Een bovengrondse begraafplaats heeft wat weg van een columbarium, alleen schuift men nu een volledige uitvaartkist in het graf in plaats van een urne. 

Vraagt u zich af wat de voordelen zijn van bovengronds begraven? Het is in eerste instantie zeer interessant voor het milieu. Maar daarnaast kan men met een bovengrondse begraafplaats ook heel wat ruimte uitsparen. Tot slot zijn deze galerijgraven ook goedkoper én gemakkelijker in onderhoud. 


Altijd al eens willen weten wat de kosten van een uitvaartverzekering bedragen?       

                                KLIK HIER

Meer dan uw geboortedatum, kapitaal naar keuze en gewenste looptijd hoeft u niet in te vullen.

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.