Hoe maak je een uitvaart duurzaam?


Hoe maak je een uitvaart duurzaam?

Als mensen in hun leven veel waarde hechten aan het milieu is het een meerwaarde om ook de uitvaart op een duurzame manier te organiseren. Dit kan je realiseren door rekening te houden met enkele belangrijke tips.

Door te kiezen voor een duurzame uitvaartkist draag je al je steentje bij. Dergelijke uitvaartkist is gemaakt van massief Belgisch hout met een erkend keurmerk. In de meeste gevallen is het hout afkomstig van een wilg, populier of van knotwilgen. Een duurzame kist wordt niet afgewerkt met een chemische lak of lijm, het bestaat enkel uit materialen die vergankelijk zijn.

Het meest duurzame alternatief voor rouwbloemen? Bloemen uit eigen tuin. Is dat geen optie? Koop dan Belgische bloemen en vraag aan de bloemist welke bloemen typerend zijn aan het seizoen. Zo voorkom je dat de bloemen reeds een hele reis achter de rug hebben vooraleer ze aangekomen zijn in de bloemenwinkel. 

Rouwdrukwerk is door de jaren heen nog steeds een onmisbaar element van een uitvaart. Het is een mooi eerbetoon aan de overledene, een tastbare herinnering. Een duurzame oplossing is het gebruik van 100% gerecycleerd papier en milieuvriendelijke inkt. Wie een uitvaart echt duurzaam wil maken kiest voor een digitaal alternatief. 

Zelfs als het gaat over de catering kan je duurzame beslissingen nemen. Kies voor biologische en lokale producten. Laat de catering doorgaan op de plaats waar ook de andere onderdelen van de uitvaart hebben plaatsgevonden om onnodige kilometers te voorkomen. 


Altijd al eens willen weten wat de kosten van een uitvaartverzekering bedragen?       
                                KLIK HIER
Meer dan uw geboortedatum, kapitaal naar keuze en gewenste looptijd hoeft u niet in te vullen.

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.