Hoe maak je een uitvaart duurzaam? Een gids voor milieubewuste afscheid


In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, vragen steeds meer mensen zich af: "Hoe maak je een uitvaart duurzaam?" Bij De Uitvaartmakelaar begrijpen we dat zelfs in moeilijke tijden, velen de wens hebben om milieubewust te handelen. Laten we eens kijken naar enkele praktische manieren om een uitvaart zo groen mogelijk te maken.

Duurzame keuzes voor de laatste rustplaats

Wanneer je nadenkt over hoe je een uitvaart duurzaam kunt maken, begin dan bij de basis: de uitvaartkist. Kies voor een kist gemaakt van massief Belgisch hout met een erkend keurmerk. Denk aan hout van wilgen, populieren of knotwilgen. Het mooie van deze kisten? Ze zijn vrij van chemische lakken en lijmen, waardoor ze volledig vergankelijk zijn. Zo draag je letterlijk je steentje bij aan een groenere planeet, zelfs na je overlijden.

Bloemen met een verhaal

Bloemen zijn een traditioneel onderdeel van een uitvaart, maar hoe maak je een uitvaart duurzaam als het om bloemen gaat? De meest milieuvriendelijke optie is om bloemen uit eigen tuin te gebruiken. Lukt dat niet? Vraag dan bij de lokale bloemist naar seizoensgebonden Belgische bloemen. Zo voorkom je dat je boeket meer kilometers heeft afgelegd dan jij in je hele leven!

Rouwdrukwerk: papier of pixels?

Rouwkaarten zijn een tastbare herinnering, maar ze hoeven niet per se op papier te staan. Voor wie écht groen wil gaan, is een digitaal alternatief de ultieme oplossing. Toch liever iets in handen? Kies dan voor 100% gerecycleerd papier en milieuvriendelijke inkt. Zo hou je de herinnering levend zonder de aarde extra te belasten.

Catering met een groen hart

Zelfs bij het laatste afscheidsmaal kun je rekening houden met het milieu. Kies voor biologische en lokale producten. En waarom niet alles op één locatie organiseren? Zo beperk je onnodige verplaatsingen en maak je de uitvaart niet alleen duurzaam, maar ook praktisch voor de gasten.

 

Waarom een Uitvaartverzekering een Must is: Uw Laatste Geschenk aan uw Dierbaren.

Het leven is vol onzekerheden en één van de zekerste aspecten van het leven is dat het uiteindelijk eindigt. Echter, als het gaat om de plan...

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Tips en mogelijkheden om een overledene te herdenken

Tips en mogelijkheden om een overledene te herdenken

De Misleidende Bijstandsaanbiedingen van Grote Overlijdensverzekeraars in België: Een Waarschuwing voor Consumenten

De Misleidende Bijstandsaanbiedingen van Grote Overlijdensverzekeraars in België: Een Waarschuwing voor Consumenten

Welke soort begrafenis kan ik kiezen?

Welke soort begrafenis kan ik kiezen?

Uitvaartzorgen uit handen: Een Nieuwe Verzekering op de Belgische markt

Uitvaartzorgen uit handen: Een Nieuwe Verzekering op de Belgische markt

Contacteer ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.