De uitvaartsector vroeger en nu

De uitvaartsector vroeger en nu.
Net zoals vele sectoren ondergaat ook de uitvaartsector een evolutie. De wensen van klanten veranderen, de mogelijkheden in deze moderne tijd nemen toe en het aanbod speelt hier natuurlijk op in.

Zo zijn velen de dag van vandaag bewuster bezig met het milieu dan vroeger. Deze lijn trekt zich ook door in de uitvaartsector. Men kan kiezen voor een biologisch afbreekbare urne en Fair Trade kisten. Daarnaast kan men ook de rouwbrieven online verspreiden om zo weinig mogelijk papier te gebruiken. Vroeger was deze laatste optie absoluut ondenkbaar.

Ook de vieringen moeten niet langer formeel en zakelijk zijn. Het persoonlijke aspect staat steeds vaker centraal. Er wordt steeds vaker populaire muziek gespeeld en ook zwarte kleren worden achterwegen gelaten. Het bidprentje daarentegen is door de jaren heen wel blijven bestaan. Al geeft men hier, voornamelijk bij jongeren, wel een originele en persoonlijke toets aan.

In onze digitale samenleving is online rouwen geen onbekend fenomeen. Het komt als maar vaker voor. Gepersonaliseerde websites doen dienst als rouwregister en de sociale media profielen van overledenen veranderen in een herdenkingspagina.
 

Altijd al eens willen weten wat de kosten van een uitvaartverzekering bedragen?       

                                KLIK HIER

Meer dan uw geboortedatum, kapitaal naar keuze en gewenste looptijd hoeft u niet in te vullen.


Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.