Online rouwen, een nieuwe trend.

Online rouwen, een nieuwe trend.

Aankopen doen, bankzaken regelen, in contact blijven met vrienden.... we doen het allemaal online. Ook het rouwproces gaat online steeds meer betekenis krijgen. Dit voornamelijk bij jongeren. Bij een verlies van een familielid, vriend of huisdier plaatsen ze dit vaak op sociale media en zoeken ze op deze manier steun bij elkaar.

Daarnaast zijn ook online rouwregisters een veelvoorkomend fenomeen. Op deze platformen kunnen mensen hun medeleven betuigen en de nabestaanden steunen. Vaak is het ook een manier om het overlijden een plaats te geven.

Ook zijn er online verschillende manieren terug te vinden om overledenen op een unieke manier te herdenken. Online platformen als Remembr, Herdenkenwij en Aggeloo zijn gemaakt om herinneringen te bundelen en uit te wisselen met vrienden en familie.

Tot slot willen mensen bij een overlijden ook vaak geïnformeerd worden over de verschillende mogelijkheden en verplichtingen. Hier draagt het online gebeuren ook aan bij. Er zijn vele websites te vinden die de een overvloed aan informatie aanbieden. 

Toch is het belangrijk om het verlies ook in intieme kring te verwerken. Rouwregisters en herdenkingspagina’s bieden een zekere steun maar familie en vrienden doorgaan hetzelfde proces waardoor ze als geen ander weten hoe ze het verdriet een plaats kunnen geven.

Verzeker u nu al tegen de stijgende kosten van later en kies voor een uitvaartverzekering. Had u graag eens willen weten hoeveel in uw geval de maandelijkse premie zou bedragen bezoek dan onze simulatiemodule, KLIK HIER. Meer dan uw geboortedatum, kapitaal naar keuze en gewenste looptijd hoeft u niet in te vullen.

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.