Hoe laat ik me registreren als orgaandonor?Hoe laat ik me registreren als orgaandonor?

Eén orgaandonatie kan tot wel acht levens redden. Ja, je leest het goed. In ons land wachten meer dan duizend mensen met chronische en onomkeerbare aandoeningen op een nieuw leven. Ik, jij en iedereen die meer dan zes maanden in België woonachtig is kan een oplossing bieden.

Volgens de Belgische wetgeving is iedereen automatisch een orgaandonor. Bij overlijden zal de uiteindelijke beslissing in praktijk steeds bij de naaste familie liggen. Maar het immense verdriet na een overlijden maakt de beslissing voor orgaandonatie niet evident. Één op de zes families weigert.

Wil je jouw naasten niet met deze moeilijke beslissing opzadelen? Laat ze dan weten hoe jij over orgaandonatie denkt. Studies tonen aan dat er minder weigeringen zijn als er in de thuisomgeving al eens over het onderwerp werd gesproken.

Wil je 100% zekerheid? Laat je dan registreren als orgaandonor. De procedure is heel eenvoudig en volledig gratis. Bij het gemeentebestuur kan je terecht voor een registratieformulier. Met dit document kan je duidelijk aangeven dat je verklaart je donor te stellen. Ben je juist geen voorstander van orgaandonatie? Op hetzelfde formulier kan je ook de optie aanvinken dat je je verzet tegen elke wegneming van organen en weefsels. De dienst bevolking van jouw gemeente zal de informatie toevoegen aan het Rijksregister waarna ook de federale overheidsdienst Volksgezondheid op de hoogte gebracht zal worden.Altijd al eens willen weten wat de kosten van een uitvaartverzekering bedragen? Meer dan uw geboortedatum, kapitaal naar keuze en gewenste looptijd hoeft u niet in te vullen.


Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.