Een natuurbegraafplaats, wat is het en wat zijn de mogelijkheden?

Een natuurbegraafplaats, wat is het en wat zijn de mogelijkheden?

Heeft u de term wel eens horen vallen maar weet u niet exact wat dit is? Lees dan gerust even verder. Wij lichten het concept van de natuurbegraafplaats in dit artikel grondig toe.

Zoals u uit het woord zelf kunt afleiden is een natuurbegraafplaats een begraafplaats midden in de natuur. Maar er is meer! Deze manier van begraven heeft steeds als doel om de oorspronkelijkje staat van de natuur te behouden of verder te laten ontwikkelen voor de volgende generaties. Het graf gaat als het ware op in de natuurlijke omgeving. En dit is juist wat een natuurbegraafplaats zo uniek maakt.

Een natuurbegraafplaats is vrij toegankelijk voor iedereen. Wel moet er rekening gehouden worden met de belangrijkste voorwaarde. Alle materialen zoals de kist of urn maar ook de kleding van de overledene en de lijkwade moeten natuurlijk afbreekbaar zijn.

Vaak zijn het mensen die zich verbonden voelen met de natuur die kiezen voor een natuurbegraafplaats. Maar er zijn ook andere redenen. Zo zijn de kosten voor onderhoud, het grafmonument en de vergunningen voor het plaatsen van een grafmonument vaak beperkter bij een natuurlijke begraafplaats. Daarnaast zal het graf van de overledene nooit geruimd worden waardoor deze begraafplaats voor altijd een bijzondere plek zal blijven om naar terug te keren.

In Engeland, Duitsland en Nederland worden de natuurbegraafplaatsen steeds populairder. In ons land blijft het grote aanbod helaas uit wegens een gebrek aan plaats. Sint-Niklaas en Antwerpen vormen een uitzondering. Hier kunt u wel terecht als u op zoek bent naar een natuurbegraafplaats. Al zijn de mogelijkheden wel beperkter dan in het buitenland.

Heeft u interesse in deze vorm van begraven waarbij de harmonie met de natuur een belangrijke factor vorm? Informeer dan bij deze steden.
Verzeker U nu al tegen de stijgende kosten van later!


Had u graag eens willen weten hoeveel in uw geval de maandelijkse premie zou bedragen bezoek dan onze simulatiemodule, KLIK HIER. Meer dan uw geboortedatum, kapitaal naar keuze en gewenste looptijd hoeft u niet in te vullen.

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.