Hoe kunt u uw lichaam aan de wetenschap schenken?


Hoe kunt u uw lichaam aan de wetenschap schenken?

Wanneer u ervoor kiest om uw lichaam aan de wetenschap te schenken bewijst u een waardevolle dienst aan de toekomt van de geneeskunde. Evoluties in de geneeskunde kunnen namelijk alleen maar plaatsvinden als er continu onderzoek wordt gedaan naar het menselijk lichaam. In onze vorige blogpost gaven we u een antwoord op enkele algemene vragen rond lichaamsafstand. Nu geven we meer informatie over de documenten die voorafgaand in orde gebracht moeten worden.

U kunt uw lichaam ter beschikking stellen door eigenhandig een wilsbeschikking op te maken. Deze moet gedateerd en ondertekend worden. U zult een wilsbeschikking-uitvoerder moeten aanstellen die over een kopie van dit document beschikt. Dit kan een van uw kinderen, familieleden of vrienden zijn maar het kan ook de huisarts of kennis zijn. Daarnaast wordt er ook vaak gevraagd een vragenlijst in te vullen. Dit dient u samen met uw wilsbeschikking op te sturen naar een universitaire instelling naar keuze. Het is aangeraden vooraf contact op te nemen met de betreffende instelling. Er zijn namelijk vaak onderlinge verschillen tussen voorwaarden en vereiste documenten.

Wanneer u ouder bent dan 18 jaar kunt u deze beslissing nemen. De leeftijd wordt niet met een maximum begrensd. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u steeds contact opnemen met de betreffende Vlaamse universiteit.

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.