Overlijden in het buitenlandOverlijden in het buitenland

Een overlijden in een buitenland komt meestal plots en onverwacht. Toch moet men er rekening mee houden dat deze situatie zich kan voordoen. Met dit beknopt overzicht weet u meteen welke stappen u moet ondernemen in deze situatie.

Allereerst zal men enkele instanties op de hoogte moeten brengen van het overlijden. Niet alleen de lokale overheid maar ook de Belgische ambassade of het consulaat in het betreffende land. Deze instanties zullen ook meer informatie geven over de repatriëring en persoonlijke bezittingen van de overledene.

Daarnaast raden we het aan om buitenlandse overlijdensakte over te schrijven in de Belgische registers van de burgerlijke stand. Daardoor zal het later eenvoudiger zijn om afschriften van de overlijdensakte op te vragen.

Vervolgens staat u voor de keuze: de overledene begraven in het land waar men overleden is of in eigen land. In de meeste gevallen, zeker als het gaat over een overlijden tijdens een vakantie, zal men kiezen voor een begrafenis in eigen land. In dit geval zal men het lichaam moeten overbrengen via repatriëring. De tarieven variëren per bestemming en vervoersmiddel.

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.