Geschikte uitvaartmuziek kiezen


Geschikte uitvaartmuziek kiezen.

Bij de meeste begrafenissen of crematies wordt gepaste muziek gedraaid. Maar wat is dat nu juist, gepaste uitvaartmuziek?

Er bestaat niet zoiets als een hitlijst voor begrafenissen en crematies, wel zijn er verschillende uitvaartnummers die vaak worden gedraaid tijdens een uitvaart. Enkele klassiekers zoals, ‘Afscheid Nemen Bestaat Niet’ van Marco Borsato of ‘Tears in Heaven’ van Eric Clapton zijn bij velen wel bekend. Er wordt ook vaak gekozen voor recent uitgebrachte nummers zoals ‘Someone Like You’ van Adele of ‘Let Her Go’ van Passenger.

De muziekkeuze geeft de begrafenis of crematie een persoonlijk karakter. Vaak kiezen de nabestaanden liedjes die betekenisvol zijn of aansluiten bij het leven van de overledene. Het zorgt ervoor dat familie, vrienden en kennissen tijdens de plechtigheid terugdenken aan waardevolle momenten samen.

Iedereen heeft zijn eigen motivatie om een bepaald liedje te kiezen. Denk in deze situatie voornamelijk aan jezelf en de mooie momenten die je hebt meegemaakt met de overledene. Op deze manier zal de muziekkeuze een veel eenvoudigere keuze worden. Zorg er wel voor dat je kiest voor muziek die past bij de persoonlijkheid van de overledene. Voor meer advies over de keuze van uitvaartmuziek kunt u steeds terecht bij uw uitvaartmakelaar!

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.