De zaken die u kunt regelen tijdens uw leven.

De zaken die u kunt regelen tijdens uw leven.

Er zijn verschillende zaken die u tijdens uw leven al kunt regelen zodat uw nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan bij uw overlijden. Vaak stellen mensen zich vragen omtrent het opstellen van een testament. Wij geven u een kort overzicht van de mogelijkheden.

In uw testament kunt u aangeven wie uw erfgenamen zijn en welk deel van de erfenis ze zullen krijgen. Toch zijn er enkele regels die deze beslissingen kunnen beperken. Er bestaat zoiets als een gereserveerd erfdeel dat wordt voorbehouden voor uw naaste familie. Heeft u geen naaste familie maar enkel neven en nichten? Dan kan u zelf volledig beslissen aan wie u uw nalatenschap overlaat.

U kan ook een deel van uw erfenis schenken aan een bepaald goed doel dat u nauw aan het hart ligt. De erfenis gaat dan via een duolegaat, dit heeft tot gevolg dat erfgenamen op het resterende deel geen successierechten meer verschuldigd zijn.

Tot slot moet u weten dat dat de successierechten kunnen oplopen tot 80% van het nagelaten bedrag. Deze rechten verschillen van gewest tot gewest en zijn afhankelijk van de erfgenamen. Voor meer informatie over uw testament en de vele regels hieromtrent kunt u terecht bij uw notaris.Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.